Connection error in mobile app when 'installed' -> 'true' #24714

Closed
tflidd opened this Issue May 18, 2016 · 3 comments

Projects

None yet

3 participants

@tflidd
Contributor
tflidd commented May 18, 2016

Steps to reproduce

  1. use 'installed' => 'true', instead of 'installed' => true, in config/config.php
  2. Normal login via browser works
  3. Login via mobile app

Expected behaviour

Login works/wrong setting is corrected/clear error reporting

Actual behaviour

App shows It is not possible to connect to the server at this time. But then I can access files (iOS 3.4.9). It seems to be only the initial connection check. Nothing in the logfiles.

related: owncloud/ios#380 owncloud/android#509 https://forum.owncloud.org/viewtopic.php?f=24&t=36650

Server configuration

Operating system: Debian 8

Web server: Apache

Database: MariaDB

PHP version: php 7 (dotdeb)

ownCloud version: 8.2.5

@nickvergessen
Contributor

Well the installed should be a boolean and not a string, so I guess when it errors it's okay?
We only set it to booleans, so try to find out why it was a string for you and fix that ;)

@tflidd
Contributor
tflidd commented May 19, 2016

As you see in the references, some users set it to a string for whatever
reason. For users, it is quite common to change or add values in the
config.php, and if their owncloud doesn't work they'll try everything.
Shouldn't there be some kind of verification of variables?

There is no problem if there is an error. However, the handling is very
inconsistent. Why does it throw an error on the mobile app but there is
nothing on the webinterface (perhaps some hidden errors?). To debug
this, it's a nightmare.

A lot of servers check their configuration files for syntax errors
(webservers, mailservers, ...).

On 2016-05-19 8:25, Joas Schilling wrote:

Well the installed should be a boolean and not a string, so I guess
when it errors it's okay?
We only set it to booleans, so try to find out why it was a string for
you and fix that ;)

You are receiving this because you authored the thread.
Reply to this email directly or view it on GitHub [1]

Links:

[1]
#24714 (comment)

@ghost
ghost commented May 20, 2016

@nickvergessen We have a user at the forums stating he never touched that config on his own:

https://forum.owncloud.org/viewtopic.php?f=24&t=36650&start=10#p116891

@nickvergessen nickvergessen reopened this May 23, 2016
@PVince81 PVince81 closed this in #24765 May 23, 2016
@MorrisJobke MorrisJobke added this to the 9.1-current milestone May 23, 2016
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment