Detecting site search via URL parameter with square brackets does not work #3454

Closed
anonymous-piwik-user opened this Issue Oct 18, 2012 · 5 comments

2 participants

@anonymous-piwik-user

When detecting site search via URL, we have a similar problem as mentioned in #3201 and fixed with #3187. If the site search query parameter contains square brackets (e.g. search[q]), it is not recognized if the URL is urlescaped. The patch (similar to #3187) I attached fixes the problem for me. But I am not sure if there isn't a better place to take care of the square brackets. Thanks for having a look!
Keywords: sitesearch

@mattab
Piwik Open Source Analytics member

Thanks for report

@mattab
Piwik Open Source Analytics member

can you please try with 1.9.2-beta from:

For me it is working by specifying the parameter "s" which will track &s[]=search

what exactly is not working for you & that your patch fixes?

@anonymous-piwik-user

Thanks for getting back to this. The problem still exists in the trunk. To reproduce, please use a url-encoded parameter name (sorry I didn't mention this before), e.g. ?param%5Bsearch%5D=test. It's the same problem as in #3201.

@mattab
Piwik Open Source Analytics member

(In [7521]) Site search improvements

  • Support &kwd[]= notation fixes #3454
  • Support random text case fixes #3539
  • Fixes umlauts regression with non utf8 encoding: Fixes #3450
  • Adding setPageCharset() method to Tracking API FIxes #3565
@anonymous-piwik-user anonymous-piwik-user added this to the 1.10 - Piwik 1.10 milestone Jul 8, 2014
This issue was closed.
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment