Skip to content

HTTPS clone URL

Subversion checkout URL

You can clone with HTTPS or Subversion.

Download ZIP

Loading…

Openflashchart Error 2032 with SSL and Internet Explorer #869

Closed
anonymous-piwik-user opened this Issue · 12 comments

3 participants

@anonymous-piwik-user

I'm experiencing this issue (http://dwairi.wordpress.com/2009/01/15/open-flash-chart-ie-and-ssl) with piwik 0.4.1.
As indicated in the article, this only surfaces if SSL and IE are used.
Firefox, Safari and Opera are fine.

I attached a picture of the incident.

The URL seen in the picture is:

index.php?module=VisitsSummary&action=getEvolutionGraph&columns[]=nb_visits&idSite=1&period=day&date=2009-06-15,2009-07-14&viewDataTable=generateDataChartEvolution

As suggested in the blog article above, the following statements inserted in apache's config will fix this.

BrowserMatch MSIE HAVE_MSIE
Header set Expires       "Thu, 01 Jan 1970 01:00:00 GMT"        env=HAVE_MSIE
Header set Cache-Control "must-revalidate, cache, public"       env=HAVE_MSIE
Header set Pragma        "public"                               env=HAVE_MSIE

I couldn't pinpoint the culprit file, so I tried applying this to all (which works).

This shouldn't make a difference, but I have mod_rewrite rules in place to ensure SSL is used.

RewriteEngine On
RewriteRule   /piwik\.php|js)    -                        [L]
RewriteRule   (.*)               https://%{SERVER_NAME}$1 [R,L]
@robocoder
Collaborator

I can't reproduce this regression of #550 on my dev environment.

What version of php are you using?
Without your Apache config changes, what do the headers from your Piwik installation look like?

@anonymous-piwik-user

Replying to vipsoft:

I can't reproduce this regression of #550 on my dev environment.

What version of php are you using?

PHP Version 5.1.6

Without your Apache config changes, what do the headers from your Piwik installation look like?

See the attached file - this is a trace of all requests and responses after clicking the login button.

@anonymous-piwik-user

Attachment: trace from iehttpheaders
vanilla-anon.txt

@robocoder
Collaborator

Thanks.

It looks like our header changes aren't being applied in the data-file stream. (Lines 1038-1046 and 1060-1068.)

@robocoder
Collaborator

(In [1306]) refs #869 - fix Flash+IE over HTTPS

@robocoder
Collaborator

fuero: please test the patch.

@anonymous-piwik-user

Tested with IE 7 and IE 8 on Windows XP, works as expected.

@robocoder
Collaborator

Thanks.

@mattab
Owner

(In [1702]) Only send the 'https work in IE please' headers when in https mode, so that graphs are cached in non-ssl (better user experience when viewing multiSites dashboard) refs #869

@robocoder
Collaborator

THis appears to be a regression for reverse proxies where the backend server is http, and only the proxy is https.

@robocoder
Collaborator

(In [fixes #869 - Installation - detect presence of a reverse proxy and warn if mismatch with $_SERVER'HTTPS'); add 'reverse_proxy' config setting

@anonymous-piwik-user anonymous-piwik-user added this to the Piwik 0.4.2 milestone
This issue was closed.
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Something went wrong with that request. Please try again.