Skip to content

HTTPS clone URL

Subversion checkout URL

You can clone with HTTPS or Subversion.

Download ZIP

Loading…

Swedish characters don't show up properly in UI, graphs #974

Closed
mattab opened this Issue · 6 comments

2 participants

Matthieu Aubry Anthon Pang
Matthieu Aubry
Owner

See attached screenshot. it might be an issue with the way translations are html encoded (should we allow html entities, or force to use native UTF-8 for all characters?), or it might be a bug (missing html decoding before output).

Matthieu Aubry
Owner

Attachment: Example of broken ui with swedish language
example.jpg

Anthon Pang
Collaborator

I'd prefer removing html entities from translations.

Adding an html_entity_decode() to Piwik_Translate should fix it but obviously has some runtime cost.

Anthon Pang
Collaborator

Hmmm... might have to rethink this if using < and >.

Matthieu Aubry
Owner

Maybe the right thing would be to have the graph classes html entity decode the text.

Also, there is an issue with search engine keywords, that maybe shows that there is an issue with encoding these characters.

What was the search engine used that lead to the buggy keyword entry? It is possible to specify a charset for keyword for each search engine, which might help. Read for more info: http://piwik.org/faq/general/#faq_39

Anthon Pang
Collaborator

In [1478], fixes #974 Swedish characters don't show up properly in UI, graphs

Anthon Pang
Collaborator

In [1534], fixes #1013, refs #974 - html_entity_decode() country and continent translations

Matthieu Aubry mattab added this to the Piwik 0.4.4 milestone
This issue was closed.
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Something went wrong with that request. Please try again.