New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

UnsatisfiedLinkError in JavaNativeFoundation during startup on OS X #4492

Closed
th0114nd opened this Issue May 19, 2016 · 1 comment

Comments

Projects
None yet
2 participants
@th0114nd

th0114nd commented May 19, 2016

I just tried to install Processing for the first time, and when it is opened it disappears immediately.

Console.app reports
5/19/16 6:12:12.089 PM com.apple.xpc.launchd[1]: (com.apple.xpc.launchd.oneshot.0x10000020.Processing[53926]) Service exited with abnormal code: 1

And running the script itself is a bit more informative:

Exception in thread "main" java.lang.UnsatisfiedLinkError:    /Users/tim/proc/Processing.app/Contents/PlugIns/jdk1.7.0_55.jdk/Contents/Home/jre/lib/libawt.dylib: dlopen(/Users/tim/proc/Processing.app/Contents/PlugIns/jdk1.7.0_55.jdk/Contents/Home/jre/lib/libawt.dylib, 1): Library not loaded: /System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Frameworks/JavaNativeFoundation.framework/Versions/A/JavaNativeFoundation
  Referenced from: /Users/tim/proc/Processing.app/Contents/PlugIns/jdk1.7.0_55.jdk/Contents/Home/jre/lib/libawt.dylib
  Reason: image not found
    at java.lang.ClassLoader$NativeLibrary.load(Native Method)
    at java.lang.ClassLoader.loadLibrary1(ClassLoader.java:1965)
    at java.lang.ClassLoader.loadLibrary0(ClassLoader.java:1890)
    at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(ClassLoader.java:1872)
    at java.lang.Runtime.loadLibrary0(Runtime.java:849)
    at java.lang.System.loadLibrary(System.java:1088)
    at sun.security.action.LoadLibraryAction.run(LoadLibraryAction.java:67)
    at sun.security.action.LoadLibraryAction.run(LoadLibraryAction.java:47)
    at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
    at java.awt.Toolkit.loadLibraries(Toolkit.java:1646)
    at java.awt.Toolkit.<clinit>(Toolkit.java:1668)
    at java.awt.EventQueue.invokeLater(EventQueue.java:1221)
    at processing.app.Base.main(Base.java:141)

This was with Processing 2.2.1, but I had the same problem with 3.1 and 3.1.1. I'm on OSX 10.11.4.

Thanks

@benfry benfry changed the title from Unable to launch for the first time on OSX to UnsatisfiedLinkError in JavaNativeFoundation during startup on OS X Aug 6, 2016

@benfry benfry added the macosx label Aug 6, 2016

@benfry

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@benfry

benfry Aug 6, 2016

Member

Should be fixed for Processing 3.2, see #4608

Member

benfry commented Aug 6, 2016

Should be fixed for Processing 3.2, see #4608

@benfry benfry closed this Aug 6, 2016

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment