Skip to content

HTTPS clone URL

Subversion checkout URL

You can clone with HTTPS or Subversion.

Download ZIP

Loading…

error staring neutron service, using all-in-one, centos 7 #171

Open
hdb3 opened this Issue · 2 comments

2 participants

@hdb3

After fixing the dependency for mariadb in place of mysql in centos 7 I succesfully installed puppetlabs-openstack. However, neutron service does not start (msg in neutron/server.log: "Table 'neutron.ml2_gre_allocations' doesn't exist").

I'm a puppet virgin, but I know openstack. It looks as if puppet either didn't do the dbsync, or maybe did it before the neutron config file(s) was complete.

My install config is very simple - I just changed IP interface networks/and addresses in allinone.yaml and reference allinone.yaml via hiera.conf:

[root@puppet ~]# cat /etc/puppet/hiera.yaml
---
:backends:
  - yaml
:yaml:
  :datadir: /etc/puppet/hieradata
:hierarchy:
  - allinone

Any advice gratefully received

@cmurphy
Owner

Based on http://www.madorn.com/juno-neutron-server-not-starting.html#.VSw-HpTF9Dk it would seem like your guess is correct. However, I'm not able to reproduce it, either when installing the modules from git or from the forge.

Did your puppet run complete successfully, with no errors? Did you see something like this in the puppet output:

Notice: /Stage[main]/Neutron::Server/Exec[neutron-db-sync]: Triggered 'refresh' from 1 events

You could paste your puppet run output using http://paste.openstack.org/

Could you double check that the IP addresses you set are correct for your node? If they are private addresses (e.g. 10.x.x.x or 192.168.x.x) you could paste that as well.

@cmurphy
Owner

This could be related to #99, are you seeing

Error 400 on SERVER: Could not find resource 'Exec[neutron-db-sync]' for relationship from 'Class[Neutron::Db::Mysql]' on node ....

during your puppet run?

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Something went wrong with that request. Please try again.