Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Copying with CTRL+C results in "READY READY READY READY..." #2469

Closed
punkr0ck opened this issue Nov 21, 2019 · 36 comments
Closed

Copying with CTRL+C results in "READY READY READY READY..." #2469

punkr0ck opened this issue Nov 21, 2019 · 36 comments
Labels

Comments

@punkr0ck
Copy link

@punkr0ck punkr0ck commented Nov 21, 2019

Version: 0.7.1
Platform: win32 (x64)
Electron: 7.1.1
Chromium: 78.0.3904.99
Node: 12.8.1

If I copy text from any app (Discord, Slack,...) and paste it, the result is this:

 Ready

 Ready

 Ready

 Ready

 Ready

 Ready

 Ready

But if I copy the text by right-click -> copy then it works. Sometimes. for what ever reason it also works with CTRL+C but I've no idea why it fails most times. I also restarted Rambox.

@welcome

This comment has been minimized.

Copy link

@welcome welcome bot commented Nov 21, 2019

Thanks for opening your first issue here! Be sure to follow the issue template!

@fvulich

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator

@fvulich fvulich commented Nov 21, 2019

We released 0.7.2 could you check if your issue is solved?

@flplatet

This comment has been minimized.

Copy link

@flplatet flplatet commented Nov 21, 2019

Version: 0.7.2
Platform: linux (x64)
Electron: 7.1.1
Chromium: 78.0.3904.99
Node: 12.8.1

0.7.2 doesn't solve the issue.

@torrobinson

This comment has been minimized.

Copy link

@torrobinson torrobinson commented Nov 21, 2019

I thought I was going crazy! Just upgraded to 0.7.1 today, and copying from any internal tab adds a "Ready" for each tab I have open, it seems.

@punkr0ck

This comment has been minimized.

Copy link
Author

@punkr0ck punkr0ck commented Nov 22, 2019

@torrobinson yes, exactly. the number of tabs you have in rambox matches the number of "ready's" when copying. maybe this helps the devs to get to the root of the problem.

what is more weird. i just opened rambox the first time today. i copied text from discord (a message by some user in in some channel). it copied correct. then i copied text from the input field in discord (where you type your message) and copied it and it results again in READYREADYREADY... - after this: i copied the same text from the user that worked before. now it's not working anymore.

so no, @fvulich - not solved.

@fvulich

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator

@fvulich fvulich commented Nov 22, 2019

We're investigating this issue, all the information that seems relevant for you please share it with us.

@0xCCD

This comment has been minimized.

Copy link

@0xCCD 0xCCD commented Nov 26, 2019

As a side note, when I disable the option "Always display Status Bar" it starts to copying empty text with breaks `` instead of those Ready's for me






@0xCCD

This comment has been minimized.

Copy link

@0xCCD 0xCCD commented Nov 26, 2019

Also it looks like the status bar text is selected once the copy scope changes

@0xCCD

This comment has been minimized.

Copy link

@0xCCD 0xCCD commented Nov 26, 2019

When you press Ctrl + A within the message box it selects all your written text and additionally the text within the status bar including the popup message "closing statusbar until next time" (if you hover your mouse over the X)






 Ready


 Ready
Close statusbar until next time
@pdecat

This comment has been minimized.

Copy link

@pdecat pdecat commented Nov 26, 2019

Furthermore, the issue only seems to happen after Ctrl + A has been pressed for the first time since the last reloading.
When it happens, reloading the window (Ctrl + R) resolves the issue until Ctrl + A is pressed again.

Edit: reloading a single tab/service with Ctrl + Shift + R is not enough to reset the issue.

@pdecat

This comment has been minimized.

Copy link

@pdecat pdecat commented Nov 26, 2019

I can only reproduce the issue when a text input field has the focus and Ctrl + A is pressed.

Pressing Ctrl + A when the focus is outside of any input field does not trigger the issue on the first Ctrl + C but it will on the following Ctrl + C presses.

@JDHannan

This comment has been minimized.

Copy link

@JDHannan JDHannan commented Nov 26, 2019

I also have this problem. It doesn't happen 100% of the time, I got it to work by right-clicking and clicking Copy... that might not be the real issue though

@joaopsys

This comment has been minimized.

Copy link

@joaopsys joaopsys commented Nov 27, 2019

Exact same thing happening to me when I do CTRL+C, can only select, right click and copy.
CTRL+V pastes:

 Ready

 Ready

 Ready

 Ready

 Ready

 Ready

 Ready
@punkr0ck

This comment has been minimized.

Copy link
Author

@punkr0ck punkr0ck commented Nov 27, 2019

another thing that i noticed: go to "Help -> About Rambox". It is marked if you previously copied text with CTRL+C. Now click in the About Rambox text to remove the marking. Then you will be able to copy one time with CTRL+C as it should be. After this the "About Rambo"-text is again marked by ghost hand. Maybe it's part of the root problem.

grafik

@KrisGerhard

This comment has been minimized.

Copy link

@KrisGerhard KrisGerhard commented Nov 29, 2019

The application is pretty unusable on Windows due to this issue. :(

@flplatet

This comment has been minimized.

Copy link

@flplatet flplatet commented Nov 29, 2019

Ctrl+a also selects the main tab

Selection_026

So far :

  • selecting with the mouse then right click+copy works fine. It's just a shortcut issue.
  • ctrl+c doesn't copy the selected text in the focused service but some text from the Rambox app itself :
    • "Ready" from the status bar (bottom left), unless the option "Always display Status Bar" is disabled then there's to text to copy.
    • "Close statusbar until next time" when hovering the status bar X (bottom right)
    • the Rambox info when displayed (Help > About Rambox)
  • the number of "Ready" matches the number of tabs

It seems the focus of the shortcuts is not the good one, it points to Rambox instead of the service.

(additional note : ctrl + x works fine)

@fvulich

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator

@fvulich fvulich commented Nov 29, 2019

It's been fixed in 906c997 It's gonna be part of our new release

@flplatet

This comment has been minimized.

Copy link

@flplatet flplatet commented Nov 29, 2019

Yeah \o/
Thanks

@KrystianGraba

This comment has been minimized.

Copy link

@KrystianGraba KrystianGraba commented Dec 1, 2019

I also have the same problem.

@pdecat

This comment has been minimized.

Copy link

@pdecat pdecat commented Dec 4, 2019

Custom built current master and can confirm the issue with Ctrl-C is fixed on Ubuntu.

@rekire

This comment has been minimized.

Copy link

@rekire rekire commented Dec 5, 2019

When is the next release? This is annoying as hell.

@fvulich

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator

@fvulich fvulich commented Dec 6, 2019

The new release with the fix is coming very soon!

@jakeb2c2

This comment has been minimized.

Copy link

@jakeb2c2 jakeb2c2 commented Dec 6, 2019

How soon is very soon? :)

@torrobinson

This comment has been minimized.

Copy link

@torrobinson torrobinson commented Dec 6, 2019

How soon is very soon? :)

The team told me in a private chat, let me paste to you what they said:

READY READY READY READY READY READY READY

Seriously I hope soon because sharing code with teammates is now a hilarious guessing game and involves accidentally yelling "READY" at people 😄

@NIXKnight

This comment has been minimized.

Copy link

@NIXKnight NIXKnight commented Dec 10, 2019

This is really a nasty bug.

@C-Nog

This comment has been minimized.

Copy link

@C-Nog C-Nog commented Dec 10, 2019

when the fix will come? its so annoying this bug ....almost migrating to STATION

@fnagel

This comment has been minimized.

Copy link

@fnagel fnagel commented Dec 10, 2019

This one is a dealbreaker -- even more than broken spellcheck.

@rekire

This comment has been minimized.

Copy link

@rekire rekire commented Dec 10, 2019

I'm READY for an alternative client without ads for a paid version

@JDHannan

This comment has been minimized.

Copy link

@JDHannan JDHannan commented Dec 10, 2019

I'm READY for an alternative client without ads for a paid version

That's the most entitled comment I've read in a long time. Make me a better, free app! Don't even think about asking me to pay for it!

@rekire

This comment has been minimized.

Copy link

@rekire rekire commented Dec 10, 2019

I hate ads, I see absolutely no use in the paid version. Such an annoying bug for more then 2 weeks on production is a no go.

I didn't notice any new features since the pro version was introduced. However there were at least 4 updates. Bugs are normal but why was the update not simply reverted until the bug is fixed?

Sorry if you don't like my honestly opinion.

@JDHannan

This comment has been minimized.

Copy link

@JDHannan JDHannan commented Dec 10, 2019

Don't translate "I'm an asshole" as "I'm being honest"

If you're not paying, you don't really get to complain.

@modo-lv

This comment has been minimized.

Copy link

@modo-lv modo-lv commented Dec 11, 2019

Appears to be fixed in 0.7.3.

@fvulich

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator

@fvulich fvulich commented Dec 12, 2019

Fixed in the 0.7.3. Thanks for the patience. :)

@fvulich fvulich closed this Dec 12, 2019
@Gabb1995

This comment has been minimized.

Copy link

@Gabb1995 Gabb1995 commented Dec 16, 2019

Just happened again for me on 0.7.3. I copied from a slack code snippet, ended up with

Ready

Ready

Ready

Ready

Version: 0.7.3
Platform: linux (x64)
Electron: 7.1.1
Chromium: 78.0.3904.99
Node: 12.8.1

@torrobinson

This comment has been minimized.

Copy link

@torrobinson torrobinson commented Dec 16, 2019

Just happened again for me on 0.7.3.

Confirmed: I copied some text and then tried to create a new Code Snippet, and when pasting into the Create Snippet modal, I got the Ready text.

Then it started happening in the normal Slack's chat WYSIWYG editor.

The only thing that seems different now is that I'm getting some unicode unknown character boxes after each one (I don't recall seeing these before now):

image

Version: 0.7.3
Platform: win32 (x64)
Electron: 7.1.1
Chromium: 78.0.3904.99
Node: 12.8.1

@lock

This comment has been minimized.

Copy link

@lock lock bot commented Jan 15, 2020

This thread has been automatically locked since there has not been any recent activity after it was closed. Please open a new issue for related bugs.

@lock lock bot locked as resolved and limited conversation to collaborators Jan 15, 2020
Sign up for free to subscribe to this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in.
Projects
None yet
You can’t perform that action at this time.