Skip to content
This repository has been archived by the owner. It is now read-only.

QR code won't scan #49

Closed
timurtu opened this issue Mar 14, 2017 · 21 comments

Comments

@timurtu
Copy link

commented Mar 14, 2017

After creating an app and running yarn start the QR code gives no feedback when scanning on my iPhone.

@jesseruder

This comment has been minimized.

Copy link

commented Mar 14, 2017

Did you install the Expo app?

@timurtu

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Mar 14, 2017

Yeah I don't get any feedback when I scan the QR code with the Expo app

@jesseruder

This comment has been minimized.

Copy link

commented Mar 14, 2017

Hm not sure why that's happening. Can you upload a screenshot of the QR code? If you can't get it working you can type the url in manually - just go to the Explore tab in Expo and then type the url in the search bar.

@timurtu

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Mar 14, 2017

Yeah I just tried that it loaded here's the screenshot.

screen shot 2017-03-13 at 10 24 50 pm

@jesseruder

This comment has been minimized.

Copy link

commented Mar 14, 2017

It looks like it might be a little squished horizontally. @dikaiosune do you think we can do anything about that?

@anp

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Mar 14, 2017

Interesting! I suspect that the horizontal scaling isn't the actual problem (I've seen it work well on much more squished consoles), but rather the contrast between the dark and light elements is. IntelliJ/Webstorm's terminal appears to have interesting ideas about how to render bash color codes!

I'm not sure what we can do about this. It might be possible by changing the Webstorm color theme, the font, or by trying in a different terminal.

@timurtu

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Mar 14, 2017

Using a terminal worked great

@anp

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Mar 14, 2017

Glad to hear it!

@anp anp closed this Mar 14, 2017

@anp anp reopened this Mar 14, 2017

@anp

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Mar 14, 2017

Sorry, I'm going to leave this open as we need to at the very least document this issue.

@tmhn

This comment has been minimized.

Copy link

commented Mar 14, 2017

Is there a way that the QR code can be generated into a PNG (or something similar)? So that it could be pasted into a GitHub repo or Gist so users can quickly open it within Expo.

@anp

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Mar 14, 2017

While it's definitely possible from an implementation perspective, I'm not sure we want to add any more complexity to the startup scripts.

Generally if you want to share the app with someone they'll need to be on the same LAN and I'm mostly thinking that it's not unreasonable to expect them to be able to physically scan the phone.

@anp anp added the docs label Mar 15, 2017

This was referenced Mar 16, 2017

@anp anp closed this in ffc89ce Mar 17, 2017

@bhaskars2904

This comment has been minimized.

Copy link

commented Feb 2, 2018

Increased screen brightness, disabled redshift and maximised terminal worked for me!!

@freemant2000

This comment has been minimized.

Copy link

commented Feb 16, 2018

Nothing worked. Had to tap the search icon in Expo and enter the url to open my own react native app.

@brentoboy

This comment has been minimized.

Copy link

commented Feb 16, 2018

I had this issue, and it ended up being the slightly transparent terminal window I was using was distorted by the content behind it

@SirPhemmiey

This comment has been minimized.

Copy link

commented Apr 7, 2018

Had the same issue. Re-installing the Expo app on my device, and restarting (clear cache) the packager did it. Relieved!

@hayanisaid

This comment has been minimized.

Copy link

commented Apr 8, 2018

I had the sane issue and I tied the solutions above and still doesn't work

@samnet

This comment has been minimized.

Copy link

commented Apr 14, 2018

same as @hayanisaid here.

@crobinson42

This comment has been minimized.

Copy link

commented May 29, 2018

I experience this issue only when running in my IDE's terminal. If I switch and use iterm2 or OSX default terminal it works fine. It appears to be an issue with "squishing" the QR image's width.

@Just01

This comment has been minimized.

Copy link

commented Jul 10, 2018

It is really funny, but all you need to do just switch your ide theme on light :D

@SmelayaPanda

This comment has been minimized.

Copy link

commented Jul 30, 2018

True, the dark theme in IDE makes the reverse of colors =)

@avin

This comment has been minimized.

Copy link

commented Aug 6, 2018

image
yet another example of qr image that does not recognizable.

Another qr-scanner apps read code well

Of course it should be an expo problem, but any way, posted here. Solution for me to start app in simple windows cmd:

image

Sign up for free to subscribe to this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in.
Projects
None yet
You can’t perform that action at this time.