New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

SWS: Quantize Item's edges not behaving correctly #831

Closed
highvoltaged opened this Issue Nov 27, 2016 · 0 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants
@highvoltaged

highvoltaged commented Nov 27, 2016

I've noticed in every single project, when i use the SWS: Quantize functions (all of them), sometimes my items just jump around by a grid, EVEN when they are precisely snapped to grid:

Here is an example:
http://prnt.sc/dcdqa6

You can see the media item is positioned exactly on grid, with a length of a full bar.
Now i press SWS: Quantize item's start to grid (keep length)
My whole item is snapped froward a grid division, as if the start of it was closer to the neighboring grid.
See picture:
http://prnt.sc/dcdqrr

You can see the item moved to the previous grid line. It can happen with the end of the item too:
http://prnt.sc/dcdu91

Funny thing is, if you use Reaper's built in "Quantize item positions to grid...", it works as expected, nothing happens to the items that are already on grid BUT!!! after that action, SWS quantize will work as expected too, however the actual positions of the items show the same on-grid values through the whole process.

It might be Reaper's fault cause i found some strange things when you just use the Item:Duplicate function, it leaves even visual gaps between items:
reaper - snapping bug

I have uploaded a reaper file here if you mind to test it yourself:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/634580/-KUKA/SWS%20snapping%20test.rpp

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment