Sender encoding in latin1 #3648

Closed
rcubetrac opened this Issue Jan 17, 2012 · 5 comments

1 participant

@rcubetrac

Reported by jasb on 17 Jan 2012 10:21 UTC as Trac ticket #1488307

Hi Alec,

Do you see anything wrong with this From header?
I'm not sure if it's encoded the write way, but since it's in quoted-printable, it seems to be OK

From: Gim =?iso-8859-1?q?T=F3nico?= gimtonico@gimtonico.com

The non-ascii char is displayed with a "?" in the UI, image here:
(tested on svn trunk today)

http://neotrix.decimal.pt/bugs/header_latin1.JPG

I did a small test, with:

<?
echo quoted_printable_encode("Gin Tnico") . "\n";
?>

and the non-ascii char is returned with the same info, the "=F3"

Tet me know if you need anything.
Jorge,

Migrated-From: http://trac.roundcube.net/ticket/1488307

@rcubetrac

Comment by jasb on 17 Jan 2012 10:22 UTC

The From: line is:

From: Gim =?iso-8859-1?q?T=F3nico?= gimtonico@gimtonico.com

It got messed above.

@rcubetrac

Comment by @alecpl on 17 Jan 2012 10:31 UTC

Works for me. Check imap_debug, maybe it's your server fault.

@rcubetrac

Status changed by @alecpl on 17 Jan 2012 10:31 UTC

new => closed

@rcubetrac

Milestone changed by @alecpl on 17 Jan 2012 10:31 UTC

later => 0.8-beta

@rcubetrac rcubetrac closed this Jan 17, 2012
@rcubetrac

Comment by jasb on 17 Jan 2012 11:51 UTC

Ok Alec, i think you're right.
On imap debug i see it like it's shown:

from: "Gim T?nico" gimtonico@gimtonico.com

@rcubetrac rcubetrac added this to the 0.8-beta milestone Mar 20, 2016
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment