Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Self doesn't find arialBold (4.4) #7

Closed
manveru opened this issue Oct 20, 2011 · 4 comments

Comments

@manveru
Copy link

@manveru manveru commented Oct 20, 2011

I cannot see any text in the UI, here's the output from a Demo run on Arch Linux.

chi ~ % Self -s /usr/share/self/0/Demo-4.4.snap
for I386:  LogVMMessages = true
for I386:  PrintScriptName  = true
for I386:  Inline = true
for I386:  SICDeferUncommonBranches = false (not implemented)
for I386:  SICReplaceOnStack = false (not implemented)
for I386:  SaveOutgoingArgumentsOfPatchedFrames = true

  Welcome to the Self system!  (Version 4.4)


Copyright 1992-2009 AUTHORS, Sun Microsystems, Inc. and Stanford University.
See the LICENSE file for license information.

Type _Credits for full credits.

VM version: 4.1.13

Adjusting VM for better UI2 performance:
  _MaxPICSize: 25
  _Flush
"Self 1" unknown font: arialBold
^C
  ----------------Interrupt-----------------
  Waiting:
    <0> waiting process: perProcessGlobals prompt mainInputLoop             
  ------------------------------------------
  Select a process (or q to quit scheduler): q
  Scheduler shut down.
  ------------------------------------------
VM# 
chi ~ % locate arial
/usr/share/fonts/TTF/arial.ttf
/usr/share/fonts/TTF/arialbd.ttf
/usr/share/fonts/TTF/arialbi.ttf
/usr/share/fonts/TTF/ariali.ttf
@cfbolz

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

@cfbolz cfbolz commented Nov 30, 2011

FWIW, I have the same problem.

@krono

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator

@krono krono commented Jan 8, 2013

As the VM has changed lately, is this still present?

@russellallen

This comment has been minimized.

Copy link
Owner

@russellallen russellallen commented Jan 9, 2013

Its not a VM problem per se but caused by Arial being in the new font system not the classic X fonts which Self uses. The latest build of the image should be better at picking a default if it can't find what it wants, but will still complain.

@russellallen

This comment has been minimized.

Copy link
Owner

@russellallen russellallen commented Oct 17, 2016

Cleanup - open new issue if this reoccurs.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
4 participants
You can’t perform that action at this time.