Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Models, including skyboxes, won't display #1941

Open
bryansee opened this issue Nov 29, 2018 · 9 comments

Comments

@bryansee
Copy link

commented Nov 29, 2018

In lieu of FS2 retail data, total conversion/standalone models don't display along with any TrueType fonts besides the librocket UI interface. It should be noted that Unicode Mode is supposed to work without traditional bitmap fonts when used in standalone/total conversion mods.

Included is the log file:
fs2_open_log.txt

A screenshot:
no rendered model

File link

@TheMatthew

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Nov 29, 2018

I've seen this before, it was visible with a Radeon 6870, but upgrading to a 7870 fixed it. It may be a hardware support issue too. Just a though.

@TheMatthew

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Nov 29, 2018

I just looked at your log, you may be having the same problem as I did. :)

Quick question, are you using Windows, MacOS or Linux?

@bryansee

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Nov 30, 2018

I just looked at your log, you may be having the same problem as I did. :)

Quick question, are you using Windows, MacOS or Linux?

I am using Windows.

@TheMatthew

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Nov 30, 2018

I have the bug in windows, not in Linux... I think you have the same bug, it's there since 3.8.x.

Not saying the fonts are not a bug, I didn't explore that... Also, they may be related.

Heads up, older Nvidia cards have the problem too, in both Windows and Linux.

@bryansee

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Nov 30, 2018

I'm using latest nightly build, with the -res command line option.

@bryansee bryansee changed the title Models won't display in lieu of FS2 retail data Models, including skyboxes, won't display Dec 1, 2018
@bryansee

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Dec 14, 2018

Even with Unicode Mode disabled, the rendering bug still persists - see screenshots of Debug and Release builds.

release 2
release 1
debug 2
debug 1

@TheMatthew

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Dec 14, 2018

@bryansee cool investigation, why do you think the "cruiser fighter thing" in screenshot 3 displays though? That is very odd for me.

@HLP do you have a bug open for older amd/nvidia cards? I think one thing that can be done is to display a warning if the card is on a known blacklist.

@asarium

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Dec 14, 2018

I would like to debug this but without the required hardware (my RX 480 runs fine on Windows and Linux) I cannot do much about this.

@TheMatthew

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Dec 14, 2018

Thanks!

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
3 participants
You can’t perform that action at this time.