Skip to content
This repository has been archived by the owner. It is now read-only.

Selenium IDE not working with Firefox 22 #5841

Closed
lukeis opened this issue Mar 4, 2016 · 63 comments

Comments

Projects
None yet
1 participant
@lukeis
Copy link
Member

commented Mar 4, 2016

Originally reported on Google Code with ID 5841

What steps will reproduce the problem?
1. Upgrade Firefox (with Selenium IDE installed) to version 22
2. Execute IDE test cases

What is the expected output? What do you see instead?

The first failure in our test suite is:
[info] Executing: |clickAndWait | id=Login | |
[error] Unexpected Exception: fileName -> chrome://selenium-ide/content/selenium-core/scripts/htmlutils.js,
lineNumber -> 309, columnNumber -> 8 

Selenium version: IDE 1.10.0 and 2.0.0
OS: Linux (Ubuntu 12.04.2 LTS)
Browser: Firefox
Browser version: 22

Reported by dawie@finworks.biz on 2013-06-26 14:01:35

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Any ETA for resolution of this issue? I would put this as a High priority - I'm pretty
much DOA right now, unless you have a work-around.

Thanks - Jen

Reported by jen.jen6807 on 2013-06-26 18:42:39

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Selenium Server also seems to be impacted.

Reported by doc@chariotsolutions.com on 2013-06-26 18:48:17

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Apparently, the problem occurs when triggering mouse or keyboard events, more specifically,
element.dispatchEvent(evt) function (on several js files) on Firefox 22. I do not really
know the internals, just were trying to debug the extension, but don't know how to
fix it.

Maybe the dev team can throw some light on the issue.

Reported by dev.pabloquiroga on 2013-06-26 22:19:53

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

This is also an issue for Firefox on Windows Server 2003.  Like Jen I'm DOA because
of this.

Reported by kevinjamesfield on 2013-06-27 15:34:00

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Issue 5849 has been merged into this issue.

Reported by Samit.Badle on 2013-06-29 12:08:33

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Hi,

This issue has been fixed. I am in the process of releasing Selenium IDE v2.1.0. Due
to an expired certificate, the automatic updates to Selenium IDE is broken. You will
have to manually check and download it from the downloads page.

I am changing the status to Needs Clarification until I have some reports that it has
been fixed.

Cheers,
Samit Badle
Selenium IDE Maintainer
@samitbadle
http://blog.reallysimplethoughts.com/

Reported by Samit.Badle on 2013-06-29 12:14:03

  • Status changed: NeedsClarification
  • Labels added: Priority-High, Component-IDE
  • Labels removed: Priority-Medium, Status-Untriaged
@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Reported by Samit.Badle on 2013-06-29 12:14:35

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Issue 5800 has been merged into this issue.

Reported by Samit.Badle on 2013-06-29 12:25:59

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Has this fix been made available anywhere?  I don't see it on the downloads page.

Reported by dprubenstein@yahoo.com on 2013-06-30 14:19:46

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Public release is listed as 05/Jul/2013.
A link to v2.1.0 is available on this page: http://docs.seleniumhq.org/download/
Direct link: http://release.seleniumhq.org/selenium-ide/2.1.0/selenium-ide-2.1.0.xpi

Reported by azcn2503 on 2013-07-01 10:24:56

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

@Samit.Badle - Many thanks for the quick fix for Firefox 22 - I'll be testing this soon.
Really appreciate your work on this.

Reported by brudinie on 2013-07-01 11:02:04

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

I downloaded and installed 2.1.0 of the IDE and ran a simple script that was previously
erring out. It runs fine now. I'll continue to test and see if anything else arises.

Reported by mark.ruby.selenium on 2013-07-01 13:33:28

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

thank you maintenance team.
good job
:D

Reported by pdpbom on 2013-07-01 13:51:49

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Issue 5847 has been merged into this issue.

Reported by Samit.Badle on 2013-07-01 17:24:23

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Issue 5846 has been merged into this issue.

Reported by Samit.Badle on 2013-07-01 17:26:37

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Issue 5840 has been merged into this issue.

Reported by Samit.Badle on 2013-07-01 17:28:56

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Issue 5794 has been merged into this issue.

Reported by Samit.Badle on 2013-07-01 17:36:07

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Issue 5681 has been merged into this issue.

Reported by Samit.Badle on 2013-07-01 18:26:05

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Upgraded to 2.1.0 in my portable FF 21 and ran my "morning patrol" test suite, which
walks around our sites and checks data dates and function. Worked perfectly.

Upgraded my portable FF to 22 and re-ran the morning patrol. Worked perfectly there,
too.

Well done all and thank you!

Reported by edward.w.bear on 2013-07-01 20:35:04

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Thanks for the update, Samit.Badle.  This definitely helped; however, now I have a similar
issue for keyPressAndWait commands:

"[error] Unexpected Exception: fileName -> chrome://selenium-ide/content/selenium-core/scripts/htmlutils.js,
lineNumber -> 340, columnNumber -> 8"

Reported by kevinjamesfield on 2013-07-02 13:34:50

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Updated IDE and Server and it's still not working for me on Linuxmint 14, FF 22

"ERROR: Command execution failure. Please search the user group at https://groups.google.com/forum/#!forum/selenium-users
for error details from the log window.  The error message is: Value does not implement
interface Event."

Reported by terevalis on 2013-07-02 23:21:16

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016


Running on FF 22.0 & updated IDE to 2.1.0, getting this error for keyUp event  ->
[error] Unexpected Exception: fileName -> chrome://selenium-ide/content/selenium-core/scripts/htmlutils.js,
lineNumber -> 340, columnNumber -> 8

Reported by shranag6789 on 2013-07-03 04:43:15

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Just downloaded and installed the "unreleased" version 2.1.0, but still getting the

[error] Unexpected Exception: fileName -> chrome://selenium-ide/content/selenium-core/scripts/htmlutils.js,
lineNumber -> 340, columnNumber -> 8

when executing the "typeKeys" command (before installation, it only crashed earlier,
at other commands. Now it proceeds further, but stops at "typeKeys").

Reported by ruediger.plantiko on 2013-07-03 08:14:12

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Upgraded to unreleased 2.1.0, on FF 22, and my test case gets a little further than
it did before the upgrade, but it still chokes early on when trying to simulate pressing
the enter key on a text input element:

[info] Executing: |keyPress | document.forms[1].elements['accession_number'] | \13
|
[debug] Command found, going to execute keyPress
[debug] modifyWindow seleniumMarker1372873209570:selenium1372873211495
[debug] _getFrameElement: frameElement=null
[debug] modifySeparateTestWindowToDetectPageLoads: already polling this window: selenium1372873211495
[debug] getCurrentWindow newPageLoaded = false
[error] Unexpected Exception: fileName -> chrome://selenium-ide/content/selenium-core/scripts/htmlutils.js,
lineNumber -> 340, columnNumber -> 8 

Reported by spdt10 on 2013-07-03 17:44:11

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Issue 5892 has been merged into this issue.

Reported by Samit.Badle on 2013-07-07 11:50:28

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Hi, I'm still having trouble with the click and mouse_over command.  It seems to run
them according to the command history, but nothings happening.  Any thoughts?

Reported by davidconard1337 on 2013-07-08 21:44:49

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

I have a problem with selenium RC running on FF 22.....It works great in FF 21.....but
not in FF 22... Can anyone plz provide a solution for this?....

Reported by rammani88 on 2013-07-10 12:10:14

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

+1, see https://code.google.com/p/selenium/issues/detail?id=5884#c5
https://code.google.com/p/selenium/source/detail?r=990efd639f55bdf8049d9ce322cabe66e5392d33
which is not yet included in RC builds doesn't seems to be enough :-(

Reported by thibault.rohmer on 2013-07-10 14:46:41

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

If you are facing the problem in Selenium RC / Selenium Server, please note that Selenium
Server standalone v2.33.0 was released before my changes and does not contain my changes.
You can wait for the v2.34 release or grab a nightly build from our CI server, e.g.
http://ci.seleniumhq.org/selenium-server-d66d19890f10025ec81ae4ad68e247f64835ed1d.jar

Check this build and let me know if it works.

Cheers,
Samit Badle
Selenium IDE Maintainer
@samitbadle
http://blog.reallysimplethoughts.com/

Reported by Samit.Badle on 2013-07-12 18:27:58

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Thanks Samit, that linked build solves the issue!

Reported by francisdb on 2013-07-12 20:00:25

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Yes! That build did the trick. Awesome!

Reported by terevalis on 2013-07-12 20:13:29

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Issue 5922 has been merged into this issue.

Reported by Samit.Badle on 2013-07-13 19:13:03

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Thx for your reply.
Yep this build is working fine, thanks!

And it is backward compatible with FF20, cool.

(I missed other changes in browserbot.js regarding _fireEventOnElement).

Can't wait for 2.34 to be released.

Reported by thibault.rohmer on 2013-07-15 08:39:58

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Thanks a lot i found its working,was really stuck at work .

Thanks again to all team

Reported by vfe.sbhave@aquent.com on 2013-07-17 09:49:05

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

I still see this issue with the click commands. We drive many exploratory and sanity
tests and use a lot of click and clickAndWait so all our scripts are stuck. Please
resolve this.

Reported by manasaparanandi on 2013-07-17 21:49:54

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Just to clarify that  Click command on buttons etc are working but the click on Link
targets is still not working. Click and wait is also failing to execute

Reported by manasaparanandi on 2013-07-17 21:58:58

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

+1 for the issue being fixed in trunk - running the 0acce3ba7ebcbc399ac7c9e38311390e0f7e6cfd
build now - and all my integration tests are back up & running! 

Thanks @Samit

Reported by support@myCircleTree.com on 2013-07-20 17:09:24

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

I'm also have trouble with click and clickAndWait on FF22. I can record the actions
just fine, but when I go to run test, they return errors.

Reported by sjohnson@sportinginnovations.com on 2013-07-26 19:53:32

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Samit this URL http://ci.seleniumhq.org/selenium-server-d66d19890f10025ec81ae4ad68e247f64835ed1d.jar
 does not work.
Could you send me URL that work?

Reported by sonialainio on 2013-07-26 20:15:28

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

I'm also having problems with the click commands, and it is giving me an invalid xpath
error.  But, when you use the Find button in selenium it highlights the button that
I want to click.

Reported by jessica.h@truhearing.com on 2013-07-31 18:45:48

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Hi All,

I am facing a problem with automating a web page which is .jsp file. I am new to this
selenium ide. can someone please help?

issue 
1. I have loading a .jsp page and then clicking on a button and then proceed

when i replay the above recorded script i am getting this error

"[warn] Opening window '_blank', which is not a real window name. Randomizing target
to be: selenium_blank42866
    [info] Executing: |click | css=div.clickableImage.logoBg | |
    [error] Element css=div.clickableImage.logoBg not found"

I had a work around of adding a toggle breakpoint but the problem is i have to manually
press resume/pause button to go further.

i just want to know to put it on hold and i dont have to wait for page to load and
then press resume/pause button to proceed further..

can someone please help me out to resolve this issue?

and also want to learn about assert matching so if any video is available then please
provide me with it.

Thanks everyone in advance 

Reported by came4frds on 2013-09-04 04:01:33

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

I m getting an error if i run the recorded things in selenium for the second time that
is initially i will record the test suite then i will run it works properly but after
that i will record another test suite and then i vil run it their i m getting error
that is it will run the suite which has been recorded previously but it wont run the
suite which has been recorded for the second time sooo y it is happening like this???

Reported by monikajaincs044 on 2013-10-08 12:41:18

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

While executing the recorded script in Selenium IDE iam facing the below error:

[error] Error communicating with the remote browser. It may have died. Build info:
version: '2.41.0', revision: '3192d8a', time: '2014-03-27 17:17:32' System info: host:
'INL-CC109297-2', ip: '10.14.246.112', os.name: 'Windows 7', os.arch: 'x86', os.version:
'6.1', java.version: '1.6.0_18' Driver info: driver.version: EventFiringWebDriver

can you please suggest to resolve this issue.

Thanks,

Reported by sreedharv.qa on 2014-05-08 06:16:16

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Selenium IDE not shown in my tool bar of firefox version 30.0 in Linux os.
Can any one help on this.


Thanks,
Ravi

Reported by ravi89614 on 2014-07-24 08:43:19

@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Hi I am using 35.0.1 version of Firefox and installed  version 2.47.0 of Selenium IDE
and have got the error  of you don't have selenium IDE installed is this still a know
issue ?

thanks
chris

Reported by doddc85 on 2015-08-17 08:16:22


- _Attachment: Selenium 1.PNG
![Selenium 1.PNG](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/selenium/issue-5841/comment-66/Selenium 1.PNG)_ - _Attachment: Selenium 2.PNG
![Selenium 2.PNG](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/selenium/issue-5841/comment-66/Selenium 2.PNG)_
@lukeis

This comment has been minimized.

Copy link
Member Author

commented Mar 4, 2016

Reported by luke.semerau on 2015-09-17 18:17:27

  • Labels added: Restrict-AddIssueComment-Commit
Sign up for free to subscribe to this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in.
You can’t perform that action at this time.