Skip to content
This repository has been archived by the owner. It is now read-only.

Firefox 23.0 invalid xpath #6055

Closed
lukeis opened this issue Mar 4, 2016 · 26 comments
Closed

Firefox 23.0 invalid xpath #6055

lukeis opened this issue Mar 4, 2016 · 26 comments

Comments

@lukeis
Copy link
Member

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

Originally reported on Google Code with ID 6055

Firefox 23.0 upgraded and getAttribute has "invalid xpath" error

What steps will reproduce the problem?
1. string action = ISelenium.GetAttribute(@"//form[@name='form1']@action");
2. html

<!DOCTYPE html>

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<body>
<form name="form1" method="post" action="Page.aspx?p=1234" id="form1">
</form>
</body>
</html>

What is the expected output? What do you see instead?


Selenium version:  selenium-server-d66d19890f10025ec81ae4ad68e247f64835ed1d.jar
OS: windows 7 professional
Browser:  FireFox
Browser version: version 23.0


LOG[2013-08-06 08:22:10,167] [TestRunnerThread] (NUnitTests.Generic.BaseTestFixture)
ERROR - ERROR: Invalid xpath [2]: //form[@name='form1']   at Selenium.HttpCommandProcessor.DoCommand(String
command, String[] args) in c:\Projects\WebDriver\trunk\dotnet\src\Selenium.Core\HttpCommandProcessor.cs:line
100
   at Selenium.HttpCommandProcessor.GetString(String commandName, String[] args) in
c:\Projects\WebDriver\trunk\dotnet\src\Selenium.Core\HttpCommandProcessor.cs:line 203
   at Selenium.DefaultSelenium.GetAttribute(String attributeLocator) in c:\Projects\WebDriver\trunk\dotnet\src\Selenium.Core\DefaultSelenium.cs:line
1156

This worked yesterday with firefox version 22.0, but now it broke with firefox version
23.0.


Reported by robot.login on 2013-08-06 21:02:25

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

Same here. Invalid xpath error in both Selenium IDE 2.2.0 and Selenium RC 2.34.0

Reported by ttukov on 2013-08-07 05:04:06

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

Yes, I can confirm the issue

Reported by barancev on 2013-08-07 14:29:43

  • Labels added: Component-IDE, Browser-Firefox, Component-Core
  • Labels removed: Status-Untriaged

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

For me, using the Selenium 1 API with something like:

isElementPresent(xpath=//label[contains(text(), '100% SDV Required?')])

no longer works.

Reported by doc@chariotsolutions.com on 2013-08-07 15:35:27

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

this is a duplicate of 6057.

Funny thing is 2.34 server was just released to fix incompatibility with FF22 release!
 Now FF23 breaks server again!

Reported by robot.login on 2013-08-07 16:23:38

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

I am seeing this issue as well. Re-installing Firefox 22 fixed everything and confirmed
that Firefox 23 was the culprit.

Reported by DickKennedy67 on 2013-08-07 22:30:55

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

Issue 6057 has been merged into this issue.

Reported by barancev on 2013-08-08 06:56:48

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

Reported by barancev on 2013-08-08 07:31:03

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

Yes same here my regression scripts have suddenly started breaking with invalid xpath
errors. Firefox 23 and Selenium 2.2.0

Example xpath that breaks "//button[@type='submit']"

Reported by anthonygerrard on 2013-08-08 09:39:35

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

Confirmed. Upgrading to FF23 breaks all Selenium IDE scripts using XPath selectors

Reported by myqlarson on 2013-08-08 10:08:26

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

I see the assigned component is IDE ... I hope the fix will be propagated to the RC
as well :)

Reported by ttukov on 2013-08-08 12:27:18

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

The assigned component is Core

Reported by barancev on 2013-08-08 13:24:43

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

I made some tweaks in 8ea08fc7daa7 that may have fixed this. If possible, can you please
retest?

Reported by simon.m.stewart on 2013-08-08 16:46:15

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

his does not fix my problem using Selenium RC (with FF23), as things like the following
have been failing for me in selenium-server-standalone-2.34.x but were working fine
before in prior Selenium releases, prior FF releases. 

selenium.click("//li[contains(@class, 'on')]//a[text() = 'Audit Trail']")

which results in:

com.thoughtworks.selenium.SeleniumException: ERROR: Invalid xpath [2]: //li[contains(@class,
'on')]//a[text() = 'Audit Trail']
    at com.thoughtworks.selenium.HttpCommandProcessor.throwAssertionFailureExceptionOrError(HttpCommandProcessor.java:112)
    at com.thoughtworks.selenium.HttpCommandProcessor.doCommand(HttpCommandProcessor.java:106)
    at com.unitedinternet.portal.selenium.utils.logging.LoggingCommandProcessor.doCommand(LoggingCommandProcessor.java:141)
    at com.thoughtworks.selenium.DefaultSelenium.click(DefaultSelenium.java:186)



Reported by doc@chariotsolutions.com on 2013-08-08 17:49:48

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

This issue was closed by revision 518aec5d2e4c.

Reported by barancev on 2013-08-08 22:01:19

  • Status changed: Fixed

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

2.35 will fix this issue in RC
And we need another IDE release too.

Reported by barancev on 2013-08-08 22:07:48

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

Issue 6068 has been merged into this issue.

Reported by barancev on 2013-08-08 22:10:30

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

Same here. 

Reported by ahla.tw on 2013-08-09 02:53:14

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

Thank you for the fix. I patched both RC and IDE, everything seems just fine.

Reported by ttukov on 2013-08-09 05:10:30

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

Issue 6071 has been merged into this issue.

Reported by barancev on 2013-08-09 06:36:56

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

Hi, Newbie question - not sure how to patch this for IDE?

Reported by ljohnson@cognisco.com on 2013-08-09 11:24:52

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

@ #21 You can download new version here: http://docs.seleniumhq.org/download/

Reported by doppio.se on 2013-08-09 11:30:28

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

2.3.0 seems to have fixed the problem for me. many thanks

Reported by ljohnson@cognisco.com on 2013-08-09 12:06:04

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

Issue 6085 has been merged into this issue.

Reported by barancev on 2013-08-12 17:43:12

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

thanks for your sharing..I will check with new version.

Reported by roshanth88 on 2013-08-23 09:22:24

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

Hi I am using Firefox 23 and selenium 2.35.. The browser opens and it will wait for
the connections and after some time it is showing that Problem Loading URL.
But, its working fine in IE..
Plz help me out..

Reported by pursi2bengineer on 2013-09-06 06:13:26


- _Attachment: [Mozilla.bmp](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/selenium/issue-6055/comment-26/Mozilla.bmp)_

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 4, 2016

Reported by luke.semerau on 2015-09-17 18:17:41

  • Labels added: Restrict-AddIssueComment-Commit

Sign up for free to subscribe to this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in.
Projects
None yet
Development

No branches or pull requests

1 participant