Skip to content
This repository has been archived by the owner. It is now read-only.

Selenium IDE fails to run previously saved test suite #650

Closed
lukeis opened this issue Mar 2, 2016 · 12 comments
Closed

Selenium IDE fails to run previously saved test suite #650

lukeis opened this issue Mar 2, 2016 · 12 comments

Comments

@lukeis
Copy link
Member

@lukeis lukeis commented Mar 2, 2016

Originally reported on Google Code with ID 650

What steps will reproduce the problem?
1. Open Mozilla Firefox and Selenium IDE 1.0.7
1. Create a few test cases (I created 3 ones) and save them
2. Create a new test suite
3. Add the test cases to the test suite
4. Try running the test suite
// It works fine, runs all test cases included one after another
5. Save the test suite
6. Close Selenium IDE
7. Open the test suite saved
8. Try running the test suite

What is the expected output? What do you see instead?
I expected the test suite to consequently run all test cases included in it. Instead,
it fails to open the test cases with errors like this one:

error loading test case: [Exception... "Component returned failure code: 0x80520012
(NS_ERROR_FILE_NOT_FOUND) [nsIFileInputStream.init]"  nsresult: "0x80520012 (NS_ERROR_FILE_NOT_FOUND)"
 location: "JS frame :: chrome://selenium-ide/content/file-utils.js :: anonymous ::
line 48"  data: no]

If 3 test cases are included, it shows a similar error 3 times.

What version of the product are you using? On what operating system?
Selenium IDE 1.0.7
Ubuntu
Firefox 3.6.6

Reported by stas.nikitin on 2010-07-14 14:09:11

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 2, 2016

Sorry, I forgot to include step 7: Open Selenium IDE

Reported by stas.nikitin on 2010-07-14 14:10:03

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 2, 2016

I had the same problem and found out a workaround via Google.

Check your suite file to make sure everything, every test case you created, is included
properly.

My suite did not go well, due to some file names of my tests contains an apostrophe
(').
I renamed my tests and revised my suite, then the message "Component returned ..."
did not show again.

Hope this helps.

Reported by repeat on 2010-10-28 13:06:12

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 2, 2016

if still an issue, please attach your testsuite file.

Reported by adamgoucher on 2010-11-05 14:32:10

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 2, 2016

Reported by Samit.Badle on 2010-11-30 09:32:12

  • Labels added: ide
@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 2, 2016

I have encountered a similar situation as the OP several times.  A slight variation
is that I may have 10 test cases within one test suite, and 6 produce the JavaScript
Application error (error loading test case: [Exception... "Component returned failure
code: 0x80520012 (NS_ERROR_FILE_NOT_FOUND) [nsIFileInputStream.init]"  nsresult: "0x80520012
(NS_ERROR_FILE_NOT_FOUND)"  location: "JS frame :: chrome://selenium-ide/content/file-utils.js
:: anonymous :: line 48"  data: no]) while 1 produces a "error loading test case: no
command found".

While the test suite was open after I had initially (re)created it, each test case
within was usable and able to run as a whole test suite.  However, after I closed up
Selenium IDE (1.0.10) and Firefox (3.6.13) on XP Professional, 7 out of 10 test cases
within the suite can not be accessed from within the suite (see errors above).

Generally, I do not have such issues if I save and interact with test cases on an individual
basis.  However, I can not rely on grouping them in and utilizing the test suite feature.

Reported by elle.suzuki on 2010-12-27 16:54:48

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 2, 2016

Hi Elle,

Would you be able to zip up and attach the test suite and the test cases, after removing
any sensitive/confidential information? Did you use the export feature?

Cheers,
Samit

Reported by Samit.Badle on 2010-12-28 13:12:46

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 2, 2016

Reported by simon.m.stewart on 2011-01-21 14:36:58

  • Labels added: Component-IDE
  • Labels removed: ide
@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 2, 2016

my test is running properly when it is executed individually.But when i put all test
cases to run together the test is stopping in the middle.I am using
selenium IDE
Firefox Driver
Windows Vista

Reported by itsmevkrishna on 2011-03-16 12:43:25


- _Attachment: [HomePage.java](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/selenium/issue-650/comment-8/HomePage.java)_ - _Attachment: [GoalsTest.java](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/selenium/issue-650/comment-8/GoalsTest.java)_ - _Attachment: [HomePage.java](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/selenium/issue-650/comment-8/HomePage.java)_ - _Attachment: [HomePageTest.java](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/selenium/issue-650/comment-8/HomePageTest.java)_
@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 2, 2016

I've just tried replicating this using the steps in the original issue report without
success. If you're still seeing this issue please could you attached your affected
testcase and testsuite files to this issue.

Reported by dave.hunt on 2012-03-01 22:24:24

  • Status changed: NeedsClarification
@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 2, 2016

Closing as invalid because this has been awaiting further clarification for over two
months. Please reopen with additional details if this problem is still occurring.

Reported by dave.hunt on 2012-06-01 14:11:31

  • Status changed: Invalid
@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 2, 2016

unable to run the recorded test case getting this error on steps =[error] Element name="j_username"
not found

Reported by mallikarjunm034 on 2014-08-28 11:43:37

@lukeis
Copy link
Member Author

@lukeis lukeis commented Mar 2, 2016

Reported by luke.semerau on 2015-09-17 17:49:40

  • Labels added: Restrict-AddIssueComment-Commit
@lukeis lukeis closed this Mar 2, 2016
@SeleniumHQ SeleniumHQ locked and limited conversation to collaborators Mar 4, 2016
Sign up for free to subscribe to this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in.
Projects
None yet
Linked pull requests

Successfully merging a pull request may close this issue.

None yet
1 participant