New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Can't assign requested address #961

Open
renganxu opened this Issue Sep 27, 2017 · 7 comments

Comments

Projects
None yet
8 participants
@renganxu
Copy link

renganxu commented Sep 27, 2017

I am deploying shadowsocks on a mac server, but it has the following errors:

2017-09-26 23:42:34 INFO starting server at xxxx:8838
Traceback (most recent call last):
File "/usr/local/bin/ssserver", line 9, in
load_entry_point('shadowsocks==3.0.0', 'console_scripts', 'ssserver')()
File "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/shadowsocks/server.py", line 74, in main
tcp_servers.append(tcprelay.TCPRelay(a_config, dns_resolver, False))
File "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/shadowsocks/tcprelay.py", line 754, in init
server_socket.bind(sa)
File "/usr/local/Cellar/python/2.7.11/Frameworks/Python.framework/Versions/2.7/lib/python2.7/socket.py", line 228, in meth
return getattr(self._sock,name)(*args)
socket.error: [Errno 49] Can't assign requested address

My configuration file is as follows:
{
"server":"xxxx",
"server_port":8838,
"local_address": "127.0.0.1",
"local_port":1080,
"password":"******",
"timeout":600,
"method":"aes-256-cfb",
"fast_open": false
}

Anyone know how to solve this issue? Thanks.

@kiras0518

This comment has been minimized.

Copy link

kiras0518 commented Sep 28, 2017

You can sever input 0.0.0.0 try it!

@yanchengv

This comment has been minimized.

Copy link

yanchengv commented Oct 9, 2017

客户端启动:ss-local -c /etc/shadowsocks.json 代替 ssserver -c

@jiesince1998

This comment has been minimized.

Copy link

jiesince1998 commented Oct 12, 2017

我也是这个问题

@monkeylzl

This comment has been minimized.

Copy link

monkeylzl commented Feb 5, 2018

我也是这个问题,请问大家有什么解决办法吗?谢谢🙏

@janewuwz

This comment has been minimized.

Copy link

janewuwz commented Feb 19, 2018

The server_ip has been set to 0.0.0.0, and the error was not reported any more,but I still can't access google.com

@xbtlin

This comment has been minimized.

Copy link

xbtlin commented Nov 4, 2018

same problem

@phlinhng

This comment has been minimized.

Copy link

phlinhng commented Jan 11, 2019

same problem here on macOS 10.14.2

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment