New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

[1.1.1 and 1.1.3 ] incorrect bridging flow rate #2027

Closed
curiouspl2 opened this Issue May 12, 2014 · 7 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants
@curiouspl2

something got broken in 1.1.1 ,

when doing bridges , slic3r puts way too much flow and bridges sag and fall down.
bridge flow ratio setting give no effect at all (is ignored)

1.0.1 works fine.

here are gcodes generated by both slic3rs :
http://83.15.83.106/tmp/slic3r/przegub2.gcode - experimental version
http://83.15.83.106/tmp/slic3r/przegub3.gcode - 1.0.1 stable

source stl is :
http://www.thingiverse.com/thing:67911

@alexrj

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@alexrj

alexrj May 12, 2014

Member

What about 1.1.2?

Member

alexrj commented May 12, 2014

What about 1.1.2?

@alexrj alexrj added this to the 1.1.3 milestone May 12, 2014

@curiouspl2

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@curiouspl2

curiouspl2 May 13, 2014

works fine in 1.1.2 , thanks! :)

works fine in 1.1.2 , thanks! :)

@curiouspl2 curiouspl2 closed this May 13, 2014

@curiouspl2 curiouspl2 reopened this May 28, 2014

@curiouspl2 curiouspl2 changed the title from [1.1.1 experimental] incorrect bridging flow rate to [1.1.1 and 1.1.3 ] incorrect bridging flow rate May 28, 2014

@curiouspl2

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@curiouspl2

curiouspl2 May 28, 2014

bug reappears in 1.1.3 .

bug reappears in 1.1.3 .

@alexrj

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@alexrj

alexrj May 28, 2014

Member

I just tried, and bridge flow ratio has a visible effect on the output.
What's the evidence showing this bug reappeared?

Member

alexrj commented May 28, 2014

I just tried, and bridge flow ratio has a visible effect on the output.
What's the evidence showing this bug reappeared?

@alexrj alexrj modified the milestones: 1.1.4, 1.1.3 May 28, 2014

@curiouspl2 curiouspl2 closed this May 28, 2014

@curiouspl2

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@curiouspl2

curiouspl2 May 28, 2014

yeah, tested bit harder and it seems it's tweakable, just the flowrate itself changed significantly vs 1.0.1 so i got fooled . sorry for wasting your time.

yeah, tested bit harder and it seems it's tweakable, just the flowrate itself changed significantly vs 1.0.1 so i got fooled . sorry for wasting your time.

@curiouspl2 curiouspl2 reopened this May 29, 2014

@curiouspl2

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@curiouspl2

curiouspl2 May 29, 2014

tried again with testcase :
http://www.thingiverse.com/download:284171
and unfortunatelly bug IS there.

results :
1.0.1 : ; filament used = 923.4mm (6.4cm3)
1.1.3 with bridge flow ratio 1 : ; filament used = 1011.4mm (7.0cm3)
1.1.3 with bridge flow ratio 0.5 : ; filament used = 1011.4mm (7.0cm3)

http://83.15.83.106/tmp/slic3r/stable_Bridge_test.gcode (1.0.1)
http://83.15.83.106/tmp/slic3r/Bridge_test.gcode (1.1.3, bridge flow ratio 1)
http://83.15.83.106/tmp/slic3r/Bridge_test_05.gcode (1.1.3 bridge flow ratio 0.5)

tried again with testcase :
http://www.thingiverse.com/download:284171
and unfortunatelly bug IS there.

results :
1.0.1 : ; filament used = 923.4mm (6.4cm3)
1.1.3 with bridge flow ratio 1 : ; filament used = 1011.4mm (7.0cm3)
1.1.3 with bridge flow ratio 0.5 : ; filament used = 1011.4mm (7.0cm3)

http://83.15.83.106/tmp/slic3r/stable_Bridge_test.gcode (1.0.1)
http://83.15.83.106/tmp/slic3r/Bridge_test.gcode (1.1.3, bridge flow ratio 1)
http://83.15.83.106/tmp/slic3r/Bridge_test_05.gcode (1.1.3 bridge flow ratio 0.5)

alexrj added a commit that referenced this issue Jun 3, 2014

Fixed regression causing bridge flow to be incorrect when a manual de…
…fault extrusion width was specified. Includes several regression tests. #2027
@alexrj

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@alexrj

alexrj Jun 3, 2014

Member

Oh, ugly regression. Bridge flow was incorrect when a default extrusion width was specified (like in your case). I added several regression tests on this now. Thank you for reporting.

Member

alexrj commented Jun 3, 2014

Oh, ugly regression. Bridge flow was incorrect when a default extrusion width was specified (like in your case). I added several regression tests on this now. Thank you for reporting.

@alexrj alexrj closed this Jun 3, 2014

@alexrj alexrj added Fixed and removed Needs details labels Jun 3, 2014

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment