Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Regression: Strange tool tips #406

Open
rpavlik opened this issue May 15, 2019 · 8 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants
@rpavlik
Copy link
Contributor

commented May 15, 2019

System information

SolveSpace version: 3.0~201e15e6

Operating system: Debian testing/buster

Expected behavior

I don't remember what the tooltips were in 2.3, but I know they probably weren't random tool descriptions.

Actual behavior

Hovering something that might produce a tooltip in a sketch will display some other tool's tooltip. Often, the same "other" tooltip text will be used for an extended period of time. Unfortunately I can't figure out how the text is chosen or when exactly it changes.

Additional information

Screencast of me showing it happen, resizing the winodow to bring the tools into view, showing it happen again (now the text is different), then using a tool (which doesn't apparently change the text)
slvs weird tooltips.zip

@whitequark whitequark added the Linux label May 15, 2019

@whitequark

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented May 15, 2019

Is this a duplicate of #365 ?

@rpavlik

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor Author

commented May 15, 2019

Nope, the tooltips for the actual tools look fine. Just fired up 2.3 on the same system and realized that the places that are triggering tooltips in the screencast didn't actually trigger tooltips in the past, just a color change from hover.

I'm using a standard gnome-shell on xorg config with not much special configuration-wise.

@whitequark whitequark added the bug label May 15, 2019

@rpavlik

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor Author

commented May 15, 2019

Turns out that you don't actually even need to hover anything - just "hovering" the empty blackness of the background for a few moments is enough to trigger a tooltip. I presumably just don't pause long enough with my mouse not on an entity to notice this.

@whitequark

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented May 15, 2019

Yeah, I switched to using native tooltips and this happened. It seems to only be the case with old GTK versions, which one do you have?

@rpavlik

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor Author

commented May 15, 2019

3.24.5 as packaged by debian in buster.

≻ apt-cache policy libgtk-3-0
libgtk-3-0:
  Installed: 3.24.5-1
  Candidate: 3.24.5-1
  Version table:
 *** 3.24.5-1 500
        500 http://httpredir.debian.org/debian buster/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
@whitequark

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented May 15, 2019

That's... bizarre, as I have the exact same version. I'm going to have to find some workaround, I guess.

@rpavlik

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor Author

commented May 15, 2019

Are you on Wayland vs xorg perhaps? I'm on xorg for VR reasons

@whitequark

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented May 15, 2019

I'm on xorg as well

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
You can’t perform that action at this time.