New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Translations (2.7): getting html entities instead of accented characters #1643

Closed
ebeauchamps opened this Issue Nov 3, 2017 · 5 comments

Comments

Projects
None yet
3 participants
@ebeauchamps

ebeauchamps commented Nov 3, 2017

Expected behaviour

When Creating, Editing, Saving, Deleting and Managing "things" (i.e. Blog entries), the green confirmation box that flashes at the top of the screen in the CP should contain messages in my language (as set in settings/cp.yaml for example).

Inside my language file, I have this:

// Things
    'thing_created' => ':thing créé.',
    'thing_updated' => ':thing mis à jour.',
    'thing_deleted' => ':thing supprimé.',
    'thing_configure' => 'Configurer :thing',
    'thing_saved' => ':thing enregistré.',
    'thing_editing' => 'Modification de :thing',

Actual behaviour

  1. :thing is never displayed with its translated (localized) form (i.e. I get the US "Entry" instead of the French "Article")
  2. all accented characters are rendered (displayed) as html entities instead of accented characters: I get "Entry cr& eacute;& eacute;" instead of "Article créé" (EDIT: I just put a space inside to have it displayed here without the accented characters...)

Steps to reproduce

  1. Put the French language folder in your site/lang folder
  2. define French as your main locale for the cp
  3. Create, Edit or Delete any entry
@jaggy

This comment has been minimized.

jaggy commented Nov 29, 2017

@ebeauchamps are the accented characters still rendering incorrectly?

@ebeauchamps

This comment has been minimized.

ebeauchamps commented Nov 29, 2017

Hi @jaggy ; Do you mean in 2.7.2? Do I need to download and install a new build? because this issue is still present in my 2.7.2 install on localhost (MAMP/PHP 7.0)

@jaggy

This comment has been minimized.

jaggy commented Nov 29, 2017

Huh, can you send me a screenshot of the message render problem? Thanks! 👍

@ebeauchamps

This comment has been minimized.

ebeauchamps commented Nov 29, 2017

oops.......I was on 2.7.1
I upgraded...and there isn't any more "green flash box" at the top of the screen now (am I correct?)
So I guess I can now close this issue? Thanks for your time.

@jackmcdade jackmcdade closed this Nov 29, 2017

@ebeauchamps

This comment has been minimized.

ebeauchamps commented Nov 29, 2017

(note to self: time to trim the language file I guess)

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment