Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Some Parameters' Cannot be Set Back to Zero (Scrolling Issue) #520

Open
FadhilKwan opened this Issue Apr 12, 2018 · 1 comment

Comments

2 participants
@FadhilKwan
Copy link

FadhilKwan commented Apr 12, 2018

Synfig version & platform:
1.3.6

Issue description:
Note :
Some parameters have this issue while most of them are not
Oddly enough this makes it almost impossible to set the value back to zero (if it has been set to any other value before), but at rare occasion it also can't be set to other values

EDIT :
At first it thought that if mouse cursor got moved before setting the value to zero OR cursor NOT moved after setting the value 0, the value won't be saved
So, by setting the value to zero while mouse is static, then moved the cursor and tap 'Enter' can overcome this issue Most of the time

But that's NOT the issue

I saw the timeline panel slightly moving up bit after hovering my mouse to it, so i thought it has something to do with scrolling
snip_20180418174437

Then i try to put the parameter at the tip of the bottom of the panel, click on it so it autoscrolls and then change the value, this always works
Another solution that is 100% works is to click the parameter name, scroll the parameter panel up until the focused parameter is nowhere inside that panel, tap 'Enter', set the value, then 'Enter' or just click out of focus.
or other way around, click the value box, scroll it up, out of panel's sight, set the value, then 'Enter' or click out of focus

Affected Parameters:

  • Link Time in Time Loop Layer
  • Z Range Depth and Z Range Position in Group Layer

Sometimes there's a small chance that parameters other than the ones mentioned above got caught with this issue

To Reproduce:

  • Create a mentioned layer
  • Set the Value in that mentioned parameter to any number
  • then try to set it back to zero, no changes at all...

Unless the method mentioned in description above is used


Want to back this issue? Post a bounty on it! We accept bounties via Bountysource.

@FadhilKwan FadhilKwan changed the title Time Loop's "Link Time" Cannot be set back to Zero Some Parameters' Value Cannot be set back to Zero if 'Enter' Key Used to Apply Changes Apr 14, 2018

@FadhilKwan FadhilKwan changed the title Some Parameters' Value Cannot be set back to Zero if 'Enter' Key Used to Apply Changes Some Parameters' Value Cannot be set back to Zero Apr 14, 2018

@FadhilKwan FadhilKwan changed the title Some Parameters' Value Cannot be set back to Zero Some Parameters' Value Cannot be set back to Zero if Mouse is Static Apr 14, 2018

@morevnaproject morevnaproject added this to Backlog in Releases Apr 17, 2018

@morevnaproject morevnaproject added the Bug label Apr 17, 2018

@FadhilKwan FadhilKwan changed the title Some Parameters' Value Cannot be set back to Zero if Mouse is Static Some Parameters' Cannot be Set Back to Zero (Scrolling Issue) Apr 18, 2018

@morevnaproject

This comment has been minimized.

Copy link
Member

morevnaproject commented Dec 30, 2018

Much thanks to @BobSynfig - looks like it is fixed now! Will be shipped with version 1.3.11. Please test and confirm if the issue is fixed.

@morevnaproject morevnaproject moved this from Backlog to Done in Releases Dec 30, 2018

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
You can’t perform that action at this time.