SZÉKELYDATA | Erdély, Székelyföld és a nagyvilág a Big Data korszakában
Switch branches/tags
Nothing to show
Clone or download
Fetching latest commit…
Cannot retrieve the latest commit at this time.
Permalink
Failed to load latest commit information.
0backup
0drafts
berszakadek
boldogsag
bucsu
demografia
diaszpora
egeszseg
erdo
gazdasag
hebdo
jotanulok
kerdoiv
lakossag
marci
menekult
regiok
repulok
rutin
social
vallas
verseny ds Jul 20, 2018
CNAME
LICENSE
README.md
SOCIAL.md
favicon.ico
header.jpg
index.html
szekelydata.ico
szekelydata.png

README.md

favicon SZÉKELYDATA

Alt text

Ez a kódtár mappákba rendezve tartalmaz mindent amire szükséged lehet, hogy reprodukáld a bejegyzésekben beumutatottakat. Látogasd meg a blogot itt. A munkamenet általában a következő:

  • Jupyter-ben python és pandas segítségével letöltjük és formázzuk az adatokat. Ehhez ez .ipynb kiterjesztésű fájlt keressél a mappában.
  • Pandas-al az adatokat JSON formátumba mentjük. Egy vagy több .json kiterjesztésű fájlt fogsz találni.
  • A JSON fájlokból D3 illetve D3plus segítségével adatvizualizációt építünk. A végső terméket HTML-el és CSS-el formázzuk. A mappában találsz majd egy index.html fájlt, és más .html kiterjesztésű fájlokat is. Speciális projketek esetében különálló .css és .js (Javascript) fájlokat is készítünk. Az adatvizualizációk grafikus motorjai az SVG és (ritkábban) a Canvas formátumok.

Ezen a GitHub webhelyen egy-egy önálló adatvizualizáció és hozzá tartozó blogbejegyzés megnevezése a projekt.

  • Az Issues oldalon találod a jelenlegi általános fejlesztéseket, illetve a már létező projektekhez befejezéséhez szükséges infomációkat és tennivalókat, címkék szerint rendezve. Maga a SZÉKELYDATA iniciatíva is egy projektként szerepel, ami magában foglalja a blogot, a webes és közösségi média jelenlétet, illetve Székelyföld jövőjével kapcsolatos ötleteket.
  • A Projects oldalon találod a jelenleg kutatás-fejlesztés alatt álló projektetket. Nevükre kattintva a részletes projekt-struktúrákat, illetve a tervezett, folyamatban levő és elvégzett feladatokat is megtekinteheted.
  • A Wiki oldalon megtalálod, hogyan járulhatsz hozzá a folyamatban levő projektekhez, illetve hogyan javasolhatsz újakat. Ugyanitt részletes támogatási infókat is találsz.
  • Számos projekt csak az odaadó SZÉKELYDATA követők önkéntes munkájával valósulhat meg - amolyan digitális kaláka (crowdsourcing) keretében. Adományozhatsz az idődből kódolási, adatbeviteli és ellenőrzési munkák elvégzésére. Ugyanakkor a székelyföldi terepmunkában is nagy segítség lehetsz.

Látogasd meg a SZÉKELYDATA blogot.
Az SZÉKELYDATÁ-hoz hasonló, angol nyelvű adatvizualizációs blogot itt találod: Try something new . Everyday.
Személyes weboldalam itt találod: csaladen.es

Még több adatvarázslatért, kérlek támogasd a munkámat:

Csala Dénes, 2017
http://csaladen.es