csaladenes edited this page Apr 20, 2017 · 8 revisions

SZÉKELYDATA WIKI

Ez a kódtár mappákba rendezve tartalmaz mindent amire szükséged lehet, hogy reprodukáld a bejegyzésekben beumutatottakat. Látogasd meg a blogot itt. A munkamenet általában a következő:

  • Jupyter-ben python és pandas segítségével letöltjük és formázzuk az adatokat. Ehhez ez .ipynb kiterjesztésű fájlt keressél a mappában.
  • Pandas-al az adatokat JSON formátumba mentjük. Egy vagy több .json kiterjesztésű fájlt fogsz találni.
  • A JSON fájlokból D3 illetve D3plus segítségével adatvizualizációt építünk. A végső terméket HTML-el és CSS-el formázzuk. A mappában találsz majd egy index.html fájlt, és más .html kiterjesztésű fájlokat is. Speciális projketek esetében különálló .css és .js (Javascript) fájlokat is készítünk. Az adatvizualizációk grafikus motorjai az SVG és (ritkábban) a Canvas formátumok.

Ezen a GitHub webhelyen egy-egy önálló adatvizualizáció és hozzá tartozó blogbejegyzés megnevezése a projekt.

  • Az Issues oldalon találod a jelenlegi általános fejlesztéseket, illetve a már létező projektekhez befejezéséhez szükséges infomációkat és tennivalókat, címkék szerint rendezve. Maga a SZÉKELYDATA iniciatíva is egy projektként szerepel, ami magában foglalja a blogot, a webes és közösségi média jelenlétet, illetve Székelyföld jövőjével kapcsolatos ötleteket.
  • A Projects oldalon találod a jelenleg kutatás-fejlesztés alatt álló projektetket. Nevükre kattintva a részletes projekt-struktúrákat, illetve a tervezett, folyamatban levő és elvégzett feladatokat is megtekinteheted.
  • A Wiki oldalon megtalálod, hogyan járulhatsz hozzá a folyamatban levő projektekhez, illetve hogyan javasolhatsz újakat. Ugyanitt részletes támogatási infókat is találsz.
  • Számos projekt csak az odaadó SZÉKELYDATA követők önkéntes munkájával valósulhat meg - amolyan digitális kaláka (crowdsourcing) keretében. Adományozhatsz az idődből kódolási, adatbeviteli és ellenőrzési munkák elvégzésére. Ugyanakkor a székelyföldi terepmunkában is nagy segítség lehetsz.

Látogasd meg a SZÉKELYDATA blogot.
Az SZÉKELYDATÁ-hoz hasonló, angol nyelvű adatvizualizációs blogot itt találod: Try something new . Everyday.
Személyes weboldalam itt találod: csaladen.es

Még több adatvarázslatért, kérlek támogasd a munkámat:

You can’t perform that action at this time.
You signed in with another tab or window. Reload to refresh your session. You signed out in another tab or window. Reload to refresh your session.
Press h to open a hovercard with more details.