Home

Peter edited this page Dec 16, 2015 · 9 revisions
Clone this wiki locally

Üdv a hufilter honlapján!

For non-hungarian speakers

This is a filter list for Adblock Plus for mostly hungarian sites. Probably not useful for you :) However you can reach me in english, too.

Mi a "hufilter" ?

A hufilter egy szűrőszabály lista, amit az Adblock Plus nevű, a böngészőbe beépülő plugin tud felhasználni arra, hogy bizonyos elemek (reklámok, trackerek, stb) megjelenését letiltsa a megtekintett oldalakon. Több listára is fel lehet iratkozni, ezek hatása ilyenkor összeadódik. A plugint ITT lehet telepíteni, ezután a hufilterre feliratkozni ezen a linken lehet: feliratkozás (kattints a "Proceed to this site" gombra) .

Szűrési irányelvek

A hufilter-t azért hoztam létre hogy megszűrjem vele az általam látogatott magyar oldalakat. A szűrők megírásakor elsődleges célom hogy ne okozzon működési hibát az oldal megjelenítésekor, ezért inkább kevesebbet és specifikusabban szűr. Nem cél a reklámok és más elemek totális eltüntetése, és a ráfordítható időm is véges, ezért kifejezetten nem foglalkozok a Youtube, Twitter, Facebook szűrésével (beleértve ezek gombjait és widgetjeit más külső oldalakon). Szerencsére vannak erre jó nemzetközi listák (pl EasyList).

Hibabejelentés

  1. Ha valami nincs kiszűrve egy oldalon az nem hiba. De kérheted hogy legyen szűrve, amennyiben a kérésed megfelel a szűrési irányelveknek (lásd fenn).
  2. Ha bekapcsolt Adblock mellett is rengeteg reklámot látsz, először is győződj meg hogy nincs vírusod, nem támadta-e meg a géped trójai program, vagy spyware. Ha egyedül nem boldogulsz akkor fordulj szakemberhez, egy korrekt számtech boltban tudnak árajánlatot adni a géped átnézésére. Igen, árajánlatot - bár hufilter, az Adblock és a Firefox ingyen van, de ez sok-sok ember áldozatos szabadidőben végzett önzetlen társadalmi munkájának az eredménye, amiből nem szabad általánosítani.
  3. Ellenőrizd hogy a böngésződ és a pluginok naprakészek-e, azaz mindenből az utolsó kiadott stabil verzió van-e feltelepítve.
  4. Kapcsold ki az Adblock Plus-t a Firefoxban. Ha így is rosszul jelenik meg az oldal, nem a hufilter miatt van. Nem is az Adblock+ miatt van.
  5. Nézd át az Adblock Plus konfigodat. Kapcsolj ki egy próba erejéig mindent a hufilteren kívül (saját szabályaid, más listák). Ha így megjavul, a hiba nem a hufilterben van.
  6. Ha a fentiekkel nem sikerült megoldani, akkor sajnos a hiba nagy valószínűséggel a hufilterben van. Használd az Adblock+ beépített hibajelentőjét, screenshotot mindenképp küldj és hasznos ha leirod pár szóban hogy mit kellene látnom rajta. Ha megadod az email címed akkor kapsz üzenetet az Adblock Plus hibabejelentő rendszertől ha fejlemény van. Én nem látom a címedet, így nem is tudok veled közvetlenül kapcsolatba lépni sem.

Szűrésre javasolni nagyobb oldalt is a beépített bejelentővel lehet, de nincs garancia arra hogy tényleg bekerül a hufilterbe.

A kötelező jogi szöveg

"A szűrőre mindenki a saját felelősségére iratkozik fel, a feliratkozás terheit viseli, hasznát húzza. A szűrőre való feliratkozás a jelen oldalon közölt felhasználási feltételek automatikus elfogadását jelenti. Minden, a szerzőnek a hufilterrel kapcsolatosan beküldött anyag (levél, szöveg, kép, szűrőszabály stb.) a szűrő aktuális licencelésével megegyező licenc alatti közzétételnek minősül. Mindennemű garancia, szavatosság, jótállás kizárva. Az előzetes értesítés nélküli változtatás joga fenntartva."