cursor appearance not updated after jump (vintage mode) #12

Closed
leemhenson opened this Issue Jan 3, 2013 · 9 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants

if I cmd-; and jump to a new location, then the cursor appears to not have moved from it's original location. But if make a subsequent motion or action, then that occurs at the correct location and the cursor jumps to the right character.

Owner

tednaleid commented Jan 3, 2013

@leemhenson can you let me know your OS (I'm guessing OSX because you say cmd, are you on Mountain Lion?) and ST2 version number? Does this always happen for you, or just sometimes?

I actually saw this once, but only when I was trying to jump directly to the (it caused me to not be able to solve #8, but the code there is what I did to see what you're seeing).

I don't see this in normal behavior and I also use vintage mode. I'm wondering if you've got other plugins installed that could be interfering.

Happens every time for me. Deets:

OSX 10.8.2
ST2 2219

Contents of my packages dir:

ASP
ActionScript
Alignment
AppleScript
Batch File
C#
C++
CSS
Case Conversion
ChangeQuotes
Clipboard History
Clojure
CoffeeScript
Color Scheme - Default
D
Default
Diagram
Diff
Element Finder
Erlang
Git
Go
Graphviz
Groovy
HTML
Haskell
HtmlTidy
Java
JavaScript
LaTeX
Language - English
Lisp
Lua
Makefile
Markdown
Matlab
OCaml
Objective-C
PHP
Package Control
Perl
Python
R
Rails
Regular Expressions
RestructuredText
Ruby
Ruby Slim
SQL
Sass
Scala
ShellScript
SublimeBlockCursor
SublimeJump
SublimeLinter
SublimeREPL
TCL
Text
Textile
Theme - Default
User
Vintage
XML
YAML

Ted Naleid mailto:notifications@github.com
3 January 2013 15:47

@leemhenson https://github.com/leemhenson can you let me know your
OS (I'm guessing OSX because you say |cmd|, are you on Mountain Lion?)
and ST2 version number? Does this always happen for you, or just
sometimes?

I actually saw this once, but only when I was trying to jump directly
to the (it caused me to not be able to solve #8
https://github.com/tednaleid/SublimeJump/issues/8, but the code
there is what I did to see what you're seeing).

I don't see this in normal behavior and I also use vintage mode. I'm
wondering if you've got other plugins installed that could be interfering.


Reply to this email directly or view it on GitHub
https://github.com/tednaleid/SublimeJump/issues/12#issuecomment-11848184.

Owner

tednaleid commented Jan 4, 2013

Thanks, I'll see if I can repro anything. I'm curious if it happens for you on a normal text file or something that you don't have any plugins installed for (like a file called bar.foo in case some other plugin/styling action could be interfering.

I also have a version slightly behind yours (ST 2217) which ST2 is saying is the current version, not sure if you've got some sort of edge version of ST2 installed?

Owner

tednaleid commented Jan 4, 2013

Also wondering if any of your plugins (maybe the git plugin) is putting icons in the gutter on the lines you're jumping to. This forum post implies that theres an ST2 bug out there currently that causes the cursor to not appear on movement sometimes for lines that have gutter icons: https://www.sublimetext.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=10071&p=39929&hilit=cursor+disappears#p39929

Which is this issue within ST2: http://sublimetext.userecho.com/topic/128369-invisible-tabs-row-icons-on-the-gutter/

Apparently, some themes seem to be more suceptible to this issue than others. I'm guessing it's a race condition somewhere in ST2. There's a workaround here that another plugin with a similar issue fixed by setting a delay timeout before

gornostal/Modific#9 (comment)

I might use that type of solution if it seems like it's still a reliable problem for some people, but it feels really kludgy.

Hmm. I just turned off the Git package's status bar output, and now the cursor is moving correctly. It takes couple of seconds to move after hitting in the SublimeJump box, though.

btw I'm using the Solarized theme.

Owner

tednaleid commented Jan 4, 2013

Thanks for checking. There's definitely some race condition bug in ST2 in moving the cursor and making it visible. I've been able to reproduce it a bit more reliably by using some plugins that mess with the gutter.

I'm betting that your cursor is actually in the place you want it to be and that you could start typing, even though it doesn't visibly show up for a few seconds.

Owner

tednaleid commented Jan 20, 2013

The latest code has been changed a bit for the fix for #5 to not require hitting enter after typing the jump target. I think that this solution might also fix this issue and I'm curious if @leemhenson or anyone else still gets this with the latest code.

If I don't hear any reports for the next few days I'll probably close this issue as solved.

djjcast added a commit to djjcast/sublime-EasyMotion that referenced this issue Jan 21, 2013

tednaleid added a commit that referenced this issue Jan 21, 2013

Merge pull request #15 from djjcast/master
fix issue #12 - cursor appearance not updated after jump (vintage mode)
Owner

tednaleid commented Jan 21, 2013

I believe that this is fixed by pull request #15 though I was never able to consistently reproduce it. If others are still seeing this, please let me know.

@tednaleid tednaleid closed this Jan 21, 2013

Working as expected for me now. :neckbeard:

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment