HTTP 500.21 error on IIS 7.5 include iis logs #151

Closed
EthanZhu opened this Issue Mar 24, 2012 · 8 comments

Projects

None yet

5 participants

@EthanZhu

HTTP Error : 500.21 - Internal Server Error
Error code : 0x8007000d

Module : IIS Web Core
Notice : ExecuteRequestHandler
Application : iisnode
Error code : 0x8007000d

Request URL : http://localhost:80/node/helloworld/hello.js
Physical Path : C:\Program Files\iisnode\www\helloworld\hello.js

os : windows 7 x64
os language : simpale chinese
NodeJs : "0.6.13, 0.6.14"
IISNode : iisnode-full-iis7-v0.1.16-x64

I have used two version of the nodejs include 0.6.13, 0.6.14.
I have included the web.config and the *.js file from the file what are using.
The example come from iinode installed.

Please help.

IIS Logs:

Software: Microsoft Internet Information Services 7.5

Version: 1.0

Date: 2012-03-26 05:03:18

Fields: date time s-ip cs-method cs-uri-stem cs-uri-query s-port cs-username c-ip cs(User-Agent) sc-status sc-substatus sc-win32-status time-taken

2012-03-26 05:03:18 ::1 GET /node/index.htm - 80 - ::1 Mozilla/5.0+(compatible;+MSIE+9.0;+Windows+NT+6.1;+WOW64;+Trident/5.0) 200 0 0 4188
2012-03-26 05:03:18 ::1 GET /favicon.ico - 80 - ::1 Mozilla/5.0+(compatible;+MSIE+9.0;+Windows+NT+6.1;+WOW64;+Trident/5.0) 404 0 2 25
2012-03-26 05:03:21 ::1 GET /node/helloworld/readme.htm - 80 - ::1 Mozilla/5.0+(compatible;+MSIE+9.0;+Windows+NT+6.1;+WOW64;+Trident/5.0) 200 0 0 351
2012-03-26 05:03:21 ::1 GET /favicon.ico - 80 - ::1 Mozilla/5.0+(compatible;+MSIE+9.0;+Windows+NT+6.1;+WOW64;+Trident/5.0) 404 0 2 4
2012-03-26 05:03:22 ::1 GET /node/helloworld/hello.js - 80 - ::1 Mozilla/5.0+(compatible;+MSIE+9.0;+Windows+NT+6.1;+WOW64;+Trident/5.0) 500 21 13 283
2012-03-26 05:04:04 ::1 GET /node/helloworld/hello.js - 80 - ::1 Mozilla/5.0+(compatible;+MSIE+9.0;+Windows+NT+6.1;+WOW64;+Trident/5.0) 500 21 13 1
2012-03-26 05:11:32 ::1 GET /node/helloworld/hello.js - 80 - ::1 Mozilla/5.0+(compatible;+MSIE+9.0;+Windows+NT+6.1;+WOW64;+Trident/5.0) 500 21 13 1
2012-03-26 05:11:38 ::1 GET /node/helloworld/hello.js - 80 - ::1 Mozilla/5.0+(compatible;+MSIE+9.0;+Windows+NT+6.1;+WOW64;+Trident/5.0) 500 21 13 0
2012-03-26 05:11:38 ::1 GET /node/helloworld/hello.js - 80 - ::1 Mozilla/5.0+(compatible;+MSIE+9.0;+Windows+NT+6.1;+WOW64;+Trident/5.0) 500 21 13 1
2012-03-26 05:15:18 ::1 GET /node/helloworld/hello.js - 80 - ::1 Mozilla/5.0+(compatible;+MSIE+9.0;+Windows+NT+6.1;+WOW64;+Trident/5.0) 500 21 13 0

@markcowl

You shouldn't need to explicitly set nodeProcessCommandLine if you installed node and iisnode using the msis or webpi feed.

In the appcmd invocation you gaive above, you use the env variable "%programfiles (x86)%", including a spce before the openeing parenthesis. There are no spaces in this environment variable (i.e. "%programfiles(x86)%").

@EthanZhu

I didn't set nodeProcessCommandLine first step, it can't run successfully, so i try that commod then it can't run still.

@EthanZhu

and i have deleted the information about that commod.

@arthis
arthis commented Apr 6, 2012

Same thing here. I had to uninstall, reinstall version iisnode-full-iis7-v0.1.17-x64.msi, reset iis.

At this stage, In Internet explorer same message than before, but in chrome I had a different message telling me to change write read permission on my "C:\Program Files\iisnode\www" .

doing so I was able to see it running well in both IE and chrome:

Hello, world! [helloworld sample; iisnode version is 0.1.17, node version is v0.6.14]

good luck!

@EthanZhu
EthanZhu commented Apr 7, 2012

I have given full control permissions to everyone, but it has made the very same error again and again

@tjanczuk
Owner

Did you run %ProgramFiles%\iisnode\setupsamples.bat before accessing http://localhost/node? This should take care of the permission issue.

Another thing to check on an x64 system: go to the configuration settings of the IIS application pool running your application and make sure the "Enable 32 bit applications" option is set to False.

If that does not help, please follow the instructions for gathering ETW traces from http://tomasz.janczuk.org/2011/09/using-event-tracing-for-windows-to.html and see if the traces provide any further hints.

@CarlLee
CarlLee commented Jun 18, 2012

This might just be caused by the reason I mentioned in this issue

because @EthanZhu is Chinese, too, and might have the same Unicode path issue I mentioned.

@tjanczuk
Owner

Unicode support has been added to iisnode 0.1.21 with #179

@tjanczuk tjanczuk closed this Jul 24, 2012
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment