Skip to content

ruby and gem commands fail under ree rvm (broken sometime after Jan 24 2013) #883

Closed
ianheggie opened this Issue Jan 27, 2013 · 28 comments

9 participants

@ianheggie

the ruby and gem commands under rvm ree started failing in the last 4 days (sometime between Jan 24th and Jan 28th) - it looks like it is running the executable as a shell script rather than a binary file.

I went back to a build 4 days old and restarted the ree job - previously it had worked, and now it fails: https://travis-ci.org/ianheggie/inteltech_sms/jobs/4319503

In comparison, the next build only had a change to the readme file, and I havn't forced it to restart the job - it is still marked as passing: https://travis-ci.org/ianheggie/inteltech_sms/jobs/4338091

10$ ruby --version

11/home/travis/.rvm/rubies/ree-1.8.7-2012.02/bin/ruby: line 2: syntax error near unexpected token `Ubuntu/Linaro'

12/home/travis/.rvm/rubies/ree-1.8.7-2012.02/bin/ruby: line 2: `���������0���Ą������o�����o����op���F�V�f�v�����GCC: (Ubuntu/Linaro 4.6.3-1ubuntu5) 4.6.3$����=�������������������4���D���int���c�^�������|��s����?���u�������:���8I���B����������W�\�����k����;�����#������������#�������#�����#>������#-�����#������#��� ���#g��!���#���"���#j��$����#��&����#l�(�;�#)��,�;�#<��.���#��2�P�#���3�l�##�4����##��8����#��A���#���J���#$��K���#+��L���#2��M���#؉��N�)�#1��P�;�#@��R����#l Q���'

13$ gem --version

14/home/travis/.rvm/rubies/ree-1.8.7-2012.02/bin/gem: line 8: require: command not found

15/home/travis/.rvm/rubies/ree-1.8.7-2012.02/bin/gem: line 9: require: command not found

16/home/travis/.rvm/rubies/ree-1.8.7-2012.02/bin/gem: line 10: require: command not found

@joshk
Travis CI member
joshk commented Jan 27, 2013
@joshk
Travis CI member
joshk commented Jan 28, 2013

Fixed and deployed

@joshk joshk closed this Jan 28, 2013
@ghost
ghost commented Jan 28, 2013

thanks, but sorry, it is yet failing :)
https://travis-ci.org/espresso/espresso/jobs/4429101

@mpapis
mpapis commented Jan 28, 2013

I'm working on it now

@seeingidog seeingidog referenced this issue in seyhunak/twitter-bootstrap-rails Jan 28, 2013
Merged

Bump date in generator layouts #498

@ianheggie
@mpapis
mpapis commented Jan 29, 2013

this is a bug in REE, I will provide a patch for RVM to fix it

@joshk joshk reopened this Jan 29, 2013
@mpapis
mpapis commented Jan 29, 2013

fixed in rvm/rvm@7ecd8ed - released as RVM 1.18.5

@mislav
mislav commented Jan 30, 2013

Thanks @mpapis.

Still failing for me with ree-1.8.7-2012.02. Any word on when RVM version will be bumped on the Travis worker?

@joshk
Travis CI member
joshk commented Jan 30, 2013
@kreynolds

This seems to still be broken, is there a revised ETA on it?

@roidrage
Travis CI member

@kreynolds sorry, we won't get around to upgrading this until next week i'm afraid.

@geemus
geemus commented Jan 31, 2013

/cc me also

@aridlehoover

/cc me

@mislav
mislav commented Jan 31, 2013

@aridlehoover @geemus @mpapis: You can "cc" yourself without commenting and notifying everyone.

ruby and gem commands fail under ree rvm broken sometime after Jan 24 2013 Issue 883 travis-ci_travis-ci

@mpapis
mpapis commented Jan 31, 2013

@mislav it is second thing after Add Another File in gists - it's hard to see it unless you explicitly know about it, I guess it's an fail in design.

@geemus
geemus commented Jan 31, 2013

@mislav - thanks for the heads up. I actually did look for that but didn't find it (I had assumed mistakenly that it would be at the top of the page, like repository watching functionality is).

@nihonjinrxs nihonjinrxs referenced this issue in newrelic/rpm Feb 2, 2013
Closed

Minor fix to Google pie chart helper #102

@joshk
Travis CI member
joshk commented Feb 3, 2013

I have just updated the Ruby VMs with the REE fix in RVM, along with some other general updates.

Please let me know if the issue can be closed. :)

:heart: :heart: :heart:

@stephenmckinney stephenmckinney added a commit to tj/pomo that referenced this issue Feb 3, 2013
@stephenmckinney stephenmckinney Enables REE in Travis CI
travis-ci/travis-ci#883 should fix REE builds.
b9302f5
@stephenmckinney

The fix worked in my build. Thanks.

@joshk
Travis CI member
joshk commented Feb 3, 2013

Fantastic, thanks for the update.

Closing for now, please reopen if you continue to have issues :)

@joshk joshk closed this Feb 3, 2013
@kreynolds

Rerunning a build still fails for me.

@mpapis
mpapis commented Feb 4, 2013

@kreynolds you need to provide more details, open a new ticket if you get different error then the initially given in this ticket

@kreynolds

It is exactly the same error, but I'm having our builds directed at the new travis infrastructure right now anyway.

@joshk
Travis CI member
joshk commented Feb 4, 2013
@kreynolds

Pro

@joshk
Travis CI member
joshk commented Feb 4, 2013
@ianheggie
@havenwood havenwood pushed a commit to havenwood/pry that referenced this issue Nov 12, 2013
@kyrylo kyrylo Long live REE! 3760668
@kyrylo kyrylo added a commit to pry/pry that referenced this issue Mar 18, 2015
@kyrylo kyrylo Long live REE! 8bf4fa2
@basex basex pushed a commit to basex/dm-accepts_nested_attributes that referenced this issue May 14, 2015
@snusnu snusnu Disable ree until travis-ci/travis-ci#883 is fixed 68fe5e4
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Something went wrong with that request. Please try again.