New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Win10: pix_image does not find files in folders with Umlaut #157

Open
musger opened this Issue Nov 10, 2017 · 3 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants
@musger

musger commented Nov 10, 2017

I create a directory namend "folder" that holds a patch
image.pd
consisting of a render graph with a [pix_image rockstar.jpg] object etc.
and an image file
rockstar.jpg
in the same directory. It loads fine, unless the folder name is changed
to contain an umlaut such as in "földer".

Then the following error message is posted:
GEM: recordQT: error -50 in FSMakeFSSpec()
GemImageLoad: Unable to find file: C:/Users/rockstar/Desktop/földer/rockstar.jpg parID : 150470656
[pix_image]: loading of 'C:/Users/rockstar/Desktop/földer/quinn.jpg' failed

This is on Windows 10 Enterprise 10.0.14393

@umlaeute umlaeute added the bug label Nov 16, 2017

@musger

This comment has been minimized.

musger commented Nov 26, 2017

The same might apply to filenames and paths of [pix_video] as well.

@umlaeute

This comment has been minimized.

Owner

umlaeute commented Nov 26, 2017

[pix_video] or [pix_film]?

@musger

This comment has been minimized.

musger commented Nov 26, 2017

Darn, meant [pix_film] of course. Too many pix_... objects on my mind. Sorry.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment