Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

QT4L regressions in Gem v0.94 #233

Open
agraef opened this issue Aug 2, 2019 · 0 comments

Comments

@agraef
Copy link

commented Aug 2, 2019

I can reproduce this with Pd 0.49.0, running Gem v0.94 (or current HEAD), on Arch and Ubuntu (19.04), using, e.g., Gem/examples/04.pix/film.pd or any of my own patches utilizing pix_film. (On Ubuntu I first have to remove the gem-plugin-gmerlin package, since otherwise that decoder seems to be used rather than libquicktime to decode most file types.)

The issues are:

  • Rev. ddcfc43 makes Pd lock up hard (Pd becomes completely unresponsive running at 100% cpu, so that I have to kill it) when reaching the end of the video file after starting playback with the [auto 1( message. Looks like it's trying to read past the last frame and never detects the end of the video, the third outlet of pix_film doesn't get a bang either.

  • Rev. 307be69 causes more of a cosmetic issue, namely that either some random junk or nothing at all gets rendered as the first frame after the video file has been loaded.

None of that happened in Gem v0.93. I'm not sure what the proper resolution is, but I can make both issues go away and get the previous behavior by just reverting the revisions above and recompiling the plugin.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
1 participant
You can’t perform that action at this time.