Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Docs unclear for wire going from wemos to lipo #47

Closed
BigValen opened this issue Mar 17, 2017 · 5 comments
Closed

Docs unclear for wire going from wemos to lipo #47

BigValen opened this issue Mar 17, 2017 · 5 comments

Comments

@BigValen
Copy link

@BigValen BigValen commented Mar 17, 2017

"Connect Wemos USB + 5V (above diode pin) to Lipomodul + IN (optionally to load over the Wemos)" is unclear. Does this mean one side of the removed​ diode is to be connected to the lipo ? If so, which side ?

This wire is not shown on https://github.com/universam1/iSpindel/blob/master/docs/iSpindelbreadboard.md which is unfortunate, as my iSpindel is assembled without it :-)

@universam1

This comment has been minimized.

Copy link
Owner

@universam1 universam1 commented Mar 19, 2017

I think I am going to remove this hint at all. Initially I was using the Wemos USB port also to power the Lipo charge module. I find though that this soldering over strains majority and is not really needed with the charger module having its own port.
Nevertheless, don't forget to remove that very diode, otherwise you are powering the battery directly by 5V from Wemos and might lead to a nice fire in your house...

@BigValen

This comment has been minimized.

Copy link
Author

@BigValen BigValen commented Mar 19, 2017

@jaapz

This comment has been minimized.

Copy link

@jaapz jaapz commented Mar 21, 2017

@BigValen when your tilt always returns 0 the GY-521 chip is probably broken. I had the same issue with some chips I got from china.

@kbaggen

This comment has been minimized.

Copy link

@kbaggen kbaggen commented May 14, 2017

Hi there, removed the diode, but wemos is no longer acceasibly from PC over usb? Is it broken then or?
Worked over USB before! Some other guy have same issue! Any hint welcome :-)

@universam1

This comment has been minimized.

Copy link
Owner

@universam1 universam1 commented May 17, 2017

You need to power the Wemos over Battery now since you removed the USB feed. Charge your battery completely otherwise you might have issues to flash.

@universam1 universam1 closed this Jun 22, 2017
universam1 pushed a commit that referenced this issue Jun 22, 2017
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
Linked pull requests

Successfully merging a pull request may close this issue.

None yet
4 participants
You can’t perform that action at this time.