Permalink
Commits on Jan 16, 2017
  1. patch 8.0.0197: system() test skips some parts for MS-Windows

    Problem:    On MS-Windows the system() test skips a few parts.
    Solution:   Swap single and double quotes for the command.
    brammool committed Jan 16, 2017
  2. patch 8.0.0196: profile test is slo and does not work on MS-Windows

    Problem:    The test for :profile is slow and does not work on MS-Windows.
    Solution:   Use the "-es" argument. (Dominique Pelle)  Swap single and double
                quotes for system()
    brammool committed Jan 16, 2017
  3. patch 8.0.0195: fail to jump to static tag in current file

    Problem:    Jumping to a tag that is a static item in the current file fails.
                (Kazunobu Kuriyama)
    Solution:   Make sure the first byte of the tag key is not NUL. (Suggested by
                James McCoy, closes #1387)
    brammool committed Jan 16, 2017
Commits on Jan 15, 2017
  1. patch 8.0.0194: profile tests fails if total and self time are equal

    Problem:    Profile tests fails if total and self time are equal.
    Solution:   Make one time optional.
    brammool committed Jan 15, 2017
  2. patch 8.0.0193: accidentally removed #ifdef

    Problem:    Accidentally removed #ifdef.
    Solution:   Put it back. (Masanori Misono)
    brammool committed Jan 15, 2017
  3. patch 8.0.0192: cannot build with tiny features

    Problem:    Build fails with tiny features.
    Solution:   Change #ifdef for hash_clear().  Avoid warning for unused
                argument.
    brammool committed Jan 15, 2017
  4. patch 8.0.0191: can't build with Ruby on some systems

    Problem:    Some systems do not have ruby_sysinit(), causing the build to
                fail.
    Solution:   Clean up how ruby_sysinit() and NtInitialize() are used. (Taro
                Muraoka)
    brammool committed Jan 15, 2017
  5. patch 8.0.0190: finding duplicate tags uses a slow linear search

    Problem:    Detecting duplicate tags uses a slow linear search.
    Solution:   Use a much faster hash table solution. (James McCoy, closes #1046)
                But don't add hi_keylen, it makes hash tables 50% bigger.
    brammool committed Jan 15, 2017
  6. patch 8.0.0189: profile commands are not tested

    Problem:    There are no tests for the :profile command.
    Solution:   Add tests. (Dominique Pelle, closes #1383)
    brammool committed Jan 15, 2017
  7. patch 8.0.0188: redrawing for 'cursorbind' is inefficient

    Problem:    Using NOT_VALID for redraw_later() to update the cursor
                line/column highlighting is not efficient.
    Solution:   Call validate_cursor() when 'cul' or 'cuc' is set.
    brammool committed Jan 15, 2017
Commits on Jan 14, 2017
  1. patch 8.0.0187: cant build with new Ruby version

    Problem:    Building with a new Ruby version fails.
    Solution:   Use ruby_sysinit() instead of NtInitialize(). (Tomas Volf,
                closes #1382)
    brammool committed Jan 14, 2017
  2. patch 8.0.0186: confusing error message from assert_notequal()

    Problem:    The error message from assert_notequal() is confusing.
    Solution:   Only mention the expected value.
    brammool committed Jan 14, 2017
  3. patch 8.0.0185: system() test fails on MS-Windows

    Problem:    The system() test fails on MS-Windows.
    Solution:   Skip the test on MS-Windows.
    brammool committed Jan 14, 2017
  4. patch 8.0.0184: when an error is caught Vim still exits with non-zero…

    … result
    
    Problem:    When in Ex mode and an error is caught by try-catch, Vim still
                exits with a non-zero exit code.
    Solution:   Don't set ex_exitval when inside a try-catch. (partly by Christian
                Brabandt)
    brammool committed Jan 14, 2017
  5. patch 8.0.0183: ubsan warns for unaligned address

    Problem:    Ubsan warns for using a pointer that is not aligned.
    Solution:   First copy the address. (Yegappan Lakshmanan)
    brammool committed Jan 14, 2017
  6. patch 8.0.0182: cursor ilne not update when 'cursorbind' is set

    Problem:    When 'cursorbind' and 'cursorline' are set, but 'cursorcolumn' is
                not, then the cursor line highlighting is not updated. (Hirohito
                Higashi)
    Solution:   Call redraw_later() with NOT_VALID.
    brammool committed Jan 14, 2017
  7. patch 8.0.0181: with cursorbind set cursor column highlighting is off

    Problem:    When 'cursorbind' and 'cursorcolumn' are both on, the column
                highlignt in non-current windows is wrong.
    Solution:   Add validate_cursor(). (Masanori Misono, closes #1372)
    brammool committed Jan 14, 2017
  8. patch 8.0.0180: error E937 is used twice

    Problem:    Error E937 is used both for duplicate key in JSON and for trying
                to delete a buffer that is in use.
    Solution:   Rename the JSON error to E938. (Norio Takagi, closes #1376)
    brammool committed Jan 14, 2017
  9. patch 8.0.0179: cannot have a local value for 'formatprg'

    Problem:    'formatprg' is a global option but the value may depend on the
                type of buffer. (Sung Pae)
    Solution:   Make 'formatprg' global-local. (closes #1380)
    brammool committed Jan 14, 2017
Commits on Jan 13, 2017
  1. patch 8.0.0178: command count test fails on MS-Windows

    Problem:    test_command_count may fail when a previous test interferes, seen
                on MS-Windows.
    Solution:   Run it separately.
    brammool committed Jan 13, 2017
  2. patch 8.0.0177: BufEnter autocommand not fired for a directory

    Problem:    When opening a buffer on a directory and inside a try/catch then
                the BufEnter event is not triggered.
    Solution:   Return NOTDONE from readfile() for a directory and deal with the
                three possible return values. (Justin M. Keyes, closes #1375,
                closes #1353)
    brammool committed Jan 13, 2017
Commits on Jan 12, 2017
  1. patch 8.0.0176: cannot use :change inside a function definition

    Problem:    Using :change in between :function and :endfunction fails.
    Solution:   Recognize :change inside a function. (ichizok, closes #1374)
    brammool committed Jan 12, 2017
  2. patch 8.0.0175: setting language on MS-Windows does not always work

    Problem:    Setting language in gvim on MS-Windows does not work when
                libintl.dll is dynamically linked with msvcrt.dll.
    Solution:   Use putenv() from libintl as well. (Ken Takata, closes #1082)
    brammool committed Jan 12, 2017
  3. patch 8.0.0174: executing "locale -a" on MS-Windows needlessly

    Problem:    For completion "locale -a" is executed on MS-Windows, even though
                it most likely won't work.
    Solution:   Skip executing "locale -a" on MS-Windows. (Ken Takata)
    brammool committed Jan 12, 2017
  4. patch 8.0.0173: build fails with EBCDIC defined

    Problem:    When compiling with EBCDIC defined the build fails. (Yaroslav
                Kuzmin)
    Solution:   Move sortFunctions() to the right file.  Avoid warning for
                redefining __SUSV3.
    brammool committed Jan 12, 2017
Commits on Jan 11, 2017
  1. patch 8.0.0172: command line window does not work

    Problem:    The command selected in the command line window is not executed.
                (Andrey Starodubtsev)
    Solution:   Save and restore the command line at a lower level. (closes #1370)
    brammool committed Jan 11, 2017
  2. patch 8.0.0171: JS style JSON does not support single quotes

    Problem:    JS style JSON does not support single quotes.
    Solution:   Allow for single quotes. (Yasuhiro Matsumoto, closes #1371)
    brammool committed Jan 11, 2017
Commits on Jan 10, 2017
  1. patch 8.0.0170: crash in channel test

    Problem:    Channel test fails for using freed memory.
    Solution:   Fix memory use in json_decode().
    brammool committed Jan 10, 2017
  2. patch 8.0.0169: json_decode() may run out of stack space

    Problem:    For complicated string json_decode() may run out of stack space.
    Solution:   Change the recursive solution into an iterative solution.
    brammool committed Jan 10, 2017
  3. patch 8.0.0168: not all float functionality is tested

    Problem:    Still some float functionality is not covered by tests.
    Solution:   Add more tests. (Dominique Pelle, closes #1364)
    brammool committed Jan 10, 2017
  4. patch 8.0.0167: str2nr()/str2float() fail with negative values

    Problem:    str2nr() and str2float() do not always work with negative values.
    Solution:   Be more flexible about handling signs. (LemonBoy, closes #1332)
                Add more tests.
    brammool committed Jan 10, 2017
  5. patch 8.0.0166: JSON with a duplicate key gives an internal error

    Problem:    JSON with a duplicate key gives an internal error. (Lcd)
    Solution:   Give a normal error.  Avoid an error when parsing JSON from a
                remote client fails.
    brammool committed Jan 10, 2017
  6. patch 8.0.0165: ubsan warns for integer overflow

    Problem:    Ubsan warns for integer overflow.
    Solution:   Swap two conditions. (Dominique Pelle)
    brammool committed Jan 10, 2017
  7. patch 8.0.0164: outdated and misplaced comments

    Problem:    Outdated and misplaced comments.
    Solution:   Fix the comments.
    brammool committed Jan 10, 2017
  8. Updated runtime files.

    brammool committed Jan 10, 2017