Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

No audio when playing ROMs #237

Closed
Aerisu opened this Issue Jun 3, 2018 · 3 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants
@Aerisu
Copy link

commented Jun 3, 2018

Please fill out this form:

Expected behavior

Audio can be heard when playing a ROM game

Actual behavior

No audio can be heard at all for GBA, GBC games (using the VBA 1.8.0 beta 3 audio can be heard however: http://www.emulator-zone.com/doc.php/gba/vboyadvance.html)
Audio is turned on and YouTube video in Google Chrome plays fine with audible audio

Steps to reproduce the behavior

Load any GBA or GBC ROM, it should be noticed that no audio can be heard

Crash bugs

If this is a crash bug, and you have the time and inclination, please provide a
symblic backtrace.

Instructions for doing so are
here.

ROM details

Which games are affected by the issue (please state if GBA or GB game):
Pokemon Gold Demo (GBC)
Pokemon Rusty (GBA)

Which games, if any, are NOT affected by the issue (please state if GBA or GB game):

Option details

Video driver (simple, opengl):
OpenGL
Sound driver (directsound, xaudio, openal, SDL):
SDL

Build details

Operating System (Windows, Mac, Linux (state distribution), etc.):
Windows 64 bit
If using Linux, specify if using xorg or Wayland:

Version of code (pre-built binary version, or commit ref, or just "master"):
64 bit v2.0.1 (downloaded directly from v2.0.2 release page though? https://github.com/visualboyadvance-m/visualboyadvance-m/releases)

Hardware details:

Dell Inspiron 15 7559 laptop
8GB RAM
1TB SHDD
i7 processor

If your joystick or gamepad isn't working in Linux, please try to troubleshoot
using the information on this page:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Gamepad BEFORE filing an issue. We use
SDL for joystick support, any problems will generally be an issue with SDL and
NOT the emulator.

If relevant, the joystick you are using and the drivers you are using for it:

@ZachBacon

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Jun 3, 2018

redo the template please we don't need to really know your OS drivers, the drivers in the driver section are the app drivers in the options menu.

@ZachBacon

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Jun 3, 2018

Also have you tried any of the app driver's, IE openal, etc?

@Aerisu

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Jun 3, 2018

Whoa, easy fix, after finding the drivers in the Options menu I changed the audio driver from SDL to OpenAL and DirectSound, SDL is silent for some reason but apart from XAudio2 everything else works!

@Aerisu Aerisu closed this Jun 3, 2018

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
You can’t perform that action at this time.