Emulation is too fast #51

Open
Mystro256 opened this Issue Dec 10, 2016 · 6 comments

Projects

None yet

2 participants

@Mystro256
Contributor

I was previously using a personal build based on SVN snapshots but moved to this git version recently. I'm using Fedora (Linux) and I seem to get abnormally really fast emulation speeds, almost as if I was constantly holding down the speed key. Hitting the speed key seems to make things go even faster. It seems like the frame limiter is messed up and games run from 500% to 1000% the normal speed and about 1500% with the speed key hit. I can't reproduce this with OpenGL with WX, but this is always reproducible with GTK, WX+Simple, or WX+Cairo.

I'm going to try to do a git bisect to figure out what happened, but if anyone can point me in the right direction, that may help.

@Mystro256
Contributor

Found it, it's caused by ef62b19

I'm thinking it's due to SDL backend not syncing with the audio? I haven't looked too into it. I'll work around the issue for now.

@DoctorWho11
Contributor

Sorry for the delay. Have you tried with another audio backend like openal?

@Mystro256
Contributor

I'll check and get back to you

@DoctorWho11
Contributor

I'll be awaiting.

@Mystro256
Contributor

Sorry for the delay, I can reproduce this with both SDL and openal.
Manually reverting ef62b19 removes the issue from both as well.

@DoctorWho11
Contributor

I can't reproduce this issue on my linux setup. But I'll keep trying, even if I have to setup a fedora machine just to see.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment