Skip to content

HTTPS clone URL

Subversion checkout URL

You can clone with HTTPS or Subversion.

Download ZIP
Fetching contributors…

Cannot retrieve contributors at this time

71 lines (57 sloc) 2.198 kb
"""
WSGI Utilities
(from web.py)
"""
import os, sys
import http
import webapi as web
from utils import listget
from net import validaddr, validip
import httpserver
def runfcgi(func, addr=('localhost', 8000)):
"""Runs a WSGI function as a FastCGI server."""
import flup.server.fcgi as flups
return flups.WSGIServer(func, multiplexed=True, bindAddress=addr, debug=False).run()
def runscgi(func, addr=('localhost', 4000)):
"""Runs a WSGI function as an SCGI server."""
import flup.server.scgi as flups
return flups.WSGIServer(func, bindAddress=addr, debug=False).run()
def runwsgi(func):
"""
Runs a WSGI-compatible `func` using FCGI, SCGI, or a simple web server,
as appropriate based on context and `sys.argv`.
"""
if os.environ.has_key('SERVER_SOFTWARE'): # cgi
os.environ['FCGI_FORCE_CGI'] = 'Y'
if (os.environ.has_key('PHP_FCGI_CHILDREN') #lighttpd fastcgi
or os.environ.has_key('SERVER_SOFTWARE')):
return runfcgi(func, None)
if 'fcgi' in sys.argv or 'fastcgi' in sys.argv:
args = sys.argv[1:]
if 'fastcgi' in args: args.remove('fastcgi')
elif 'fcgi' in args: args.remove('fcgi')
if args:
return runfcgi(func, validaddr(args[0]))
else:
return runfcgi(func, None)
if 'scgi' in sys.argv:
args = sys.argv[1:]
args.remove('scgi')
if args:
return runscgi(func, validaddr(args[0]))
else:
return runscgi(func)
return httpserver.runsimple(func, validip(listget(sys.argv, 1, '')))
def _is_dev_mode():
# Some embedded python interpreters won't have sys.arv
# For details, see https://github.com/webpy/webpy/issues/87
argv = getattr(sys, "argv", [])
# quick hack to check if the program is running in dev mode.
if os.environ.has_key('SERVER_SOFTWARE') \
or os.environ.has_key('PHP_FCGI_CHILDREN') \
or 'fcgi' in argv or 'fastcgi' in argv \
or 'mod_wsgi' in argv:
return False
return True
# When running the builtin-server, enable debug mode if not already set.
web.config.setdefault('debug', _is_dev_mode())
Jump to Line
Something went wrong with that request. Please try again.