Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

[UWP] The SelectedItem in a ListView is not highlighted when set while constructing a page #1356

Closed
pauldipietro opened this issue Dec 8, 2017 · 3 comments

Comments

@pauldipietro
Copy link
Member

commented Dec 8, 2017

Description

Setting a SelectedItem on a ListView when constructing a page doesn't select the item in the list on UWP.

Steps to Reproduce

This should simply require unzipping and running the reproduction -- the MainPage has a ListView which already does the work of setting the SelcetedItem.

Expected Behavior

The selected item is visually highlighted in the list.

Actual Behavior

The selected item is not visually highlighted on UWP. It is on Android and iOS.

Basic Information

  • Version with issue: 2.5.0.191934
  • Last known good version: Uncertain. This may have worked at some point, or maybe not.
  • IDE: VS2017
  • Platform Target Frameworks:
    • iOS: 11.2
    • Android: 8.0
    • UWP: 16299
  • Android Support Library Version: (Not applicable)
  • Nuget Packages: (Not Applicable -- baseline Forms project/updated packages)
  • Affected Devices: Devices/machines running Windows 10

Screenshots

Reproduction Link

App1.zip

@owlstack

This comment has been minimized.

Copy link

commented Jan 12, 2018

@pauldipietro Hi, Assuming this fix is included in Xamarin.Forms 2.5.0.122203, the first item in my listview is still not highlighted even though I set my SelectedItem = Item[0] in my viewmodel.

@samhouts samhouts removed this from Done in v3.1.0 Aug 21, 2018

@hartez hartez reopened this Jan 7, 2019

@hartez hartez added the i/regression label Jan 7, 2019

@hartez

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Jan 7, 2019

This has regressed in 3.5.0.

@samhouts samhouts added this to New in Triage via automation Jan 22, 2019

@samhouts samhouts added this to the 3.5.0 milestone Jan 22, 2019

@samhouts samhouts moved this from New to Ready For Work in Triage Jan 22, 2019

@samhouts samhouts added this to Ready in v3.5.0 Jan 23, 2019

@samhouts samhouts added the e/2 🕑 label Jan 24, 2019

@samhouts samhouts added this to To do in UWP Ready For Work Jan 29, 2019

@samhouts samhouts removed this from Ready For Work in Triage Jan 29, 2019

@samhouts samhouts modified the milestones: 3.5.0, 3.6.0 Mar 2, 2019

@samhouts samhouts added this to To do in v3.6.0 Mar 2, 2019

@samhouts samhouts removed this from the 3.6.0 milestone Jun 21, 2019

@samhouts samhouts added this to In Progress in v4.1.0 Jul 25, 2019

@samhouts samhouts moved this from In Progress to Done in v4.1.0 Aug 1, 2019

@samhouts

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Sep 6, 2019

closed by #6973

@samhouts samhouts closed this Sep 6, 2019

UWP Ready For Work automation moved this from To do to Done Sep 6, 2019

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
You can’t perform that action at this time.