Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

WebView loosing selection on iOS on button tap #5175

Open
carlos-ferreira opened this issue Feb 8, 2019 · 4 comments

Comments

@carlos-ferreira
Copy link

commented Feb 8, 2019

Description

When we tap on a button with selected text on a webview, the keyboard closes and the text looses the selection.

It's working perfectly on Android but not on iOS.

This behavior doesn't happen by default on native iOS.

The native implementation is the following:
alt text

Steps to Reproduce

  1. Create a content page with a webview with a content editable html page and a button
  2. Tap on the content editable element
  3. Write some text
  4. Select the text
  5. Tap on the button on the content page

Expected Behavior

The keyboard shouldn't close and the text shouldn't loose it's selection nor should the keyboard close.

Actual Behavior

The text looses selection and the keyboard closes.

Basic Information

  • Version with issue: 3.4.0.1008975

  • Last known good version: None, never worked well.

  • IDE: Visual Studio 2017,Visual Studio 2019 Preview

  • Platform Target Frameworks: iOS

    • iOS: 12.1
  • Nuget Packages:

    • Prism.Forms - Version 7.1.0.431
    • Prism.Unity.Forms - Version 7.1.0.431
    • Xamarin.Forms - Version 3.4.0.1008975
  • Affected Devices: iPhone SE, iOS Simulator

Screenshots

Working:

alt text

Not working

alt text

Reproduction Link

https://github.com/carlos-ferreira/bug-reports/tree/master/Xamarin/Webview

@pauldipietro pauldipietro added this to New in Triage Feb 8, 2019

@samhouts samhouts moved this from New to Ready For Work in Triage Feb 12, 2019

@samhouts samhouts added this to To do in iOS Ready For Work Feb 15, 2019

@samhouts samhouts removed this from Ready For Work in Triage Feb 15, 2019

@arorasurbhi93

This comment has been minimized.

Copy link

commented Feb 19, 2019

Any resolution on this? I am also facing the same issue.

@samhouts samhouts added the a/webview label Mar 21, 2019

@dillibabun

This comment has been minimized.

Copy link

commented May 4, 2019

Hi Team,

Is there any updates on this ? Its a showstopper in our development works so please get rid of this issue ASAP.

@ahmedalejo

This comment has been minimized.

Copy link

commented May 4, 2019

@dillibabun please submit a pull request ASAP. This issue is very very important!

@dillibabun

This comment has been minimized.

Copy link

commented May 6, 2019

@ahmedalejo Even we are looking for the issue fix from Xamarin team and our development work stopped due to this issue.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
5 participants
You can’t perform that action at this time.