Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Parsing fails (invalid byte sequence in US-ASCII) #73

Closed
choefele opened this issue Mar 26, 2014 · 5 comments
Closed

Parsing fails (invalid byte sequence in US-ASCII) #73

choefele opened this issue Mar 26, 2014 · 5 comments

Comments

@choefele
Copy link

@choefele choefele commented Mar 26, 2014

In this Travis build, the parser fails with the following error message (ruby 2.0.0p247, xcpretty 0.1.4):

/Users/travis/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p247/gems/xcpretty-0.1.4/lib/xcpretty/parser.rb:265:in `===': invalid byte sequence in US-ASCII (ArgumentError)
    from /Users/travis/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p247/gems/xcpretty-0.1.4/lib/xcpretty/parser.rb:265:in `update_test_state'
    from /Users/travis/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p247/gems/xcpretty-0.1.4/lib/xcpretty/parser.rb:182:in `parse'
    from /Users/travis/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p247/gems/xcpretty-0.1.4/lib/xcpretty/formatters/formatter.rb:63:in `pretty_format'
    from /Users/travis/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p247/gems/xcpretty-0.1.4/lib/xcpretty/printer.rb:15:in `pretty_print'
    from /Users/travis/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p247/gems/xcpretty-0.1.4/bin/xcpretty:73:in `block in <top (required)>'
    from /Users/travis/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p247/gems/xcpretty-0.1.4/bin/xcpretty:72:in `each_line'
    from /Users/travis/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p247/gems/xcpretty-0.1.4/bin/xcpretty:72:in `each_line'
    from /Users/travis/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p247/gems/xcpretty-0.1.4/bin/xcpretty:72:in `<top (required)>'
    from /Users/travis/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p247/bin/xcpretty:23:in `load'
    from /Users/travis/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p247/bin/xcpretty:23:in `<main>'
    from /Users/travis/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p247/bin/ruby_executable_hooks:15:in `eval'
    from /Users/travis/.rvm/gems/ruby-2.0.0-p247/bin/ruby_executable_hooks:15:in `<main>'

This seems to be related to the Travis configuration (Mac OS X 10.8, Xcode 5.0.2). I can't reproduce this error on my machine (Mac OS X 10.9, Xcode 5.1).

That's not much to go on, but do you have an idea what could be the problem?

@supermarin
Copy link
Contributor

@supermarin supermarin commented Mar 26, 2014

This is where my Ruby / UNIX knowledge starts lacking.
There was another report like this awhile ago; the problem is that it doesn't happen all the time (I guess).

@jasperblues is this related to #36?

@supermarin
Copy link
Contributor

@supermarin supermarin commented Mar 26, 2014

BTW, if you export LC_CTYPE=en_US.UTF-8 before the run, does it fix the issue?

@choefele
Copy link
Author

@choefele choefele commented Mar 26, 2014

@choefele choefele closed this Mar 26, 2014
@0xced
Copy link
Contributor

@0xced 0xced commented May 1, 2014

Would be nice to add a note about it in the README.

@supermarin
Copy link
Contributor

@supermarin supermarin commented May 1, 2014

@0xced would you prefer that or a Wiki FAQ section?

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Labels
None yet
Projects
None yet
Linked pull requests

Successfully merging a pull request may close this issue.

None yet
3 participants