Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Audible clicks at the end of sound effects #350

Closed
SoulRider opened this issue Jan 27, 2019 · 2 comments
Closed

Audible clicks at the end of sound effects #350

SoulRider opened this issue Jan 27, 2019 · 2 comments
Assignees
Labels

Comments

@SoulRider
Copy link

@SoulRider SoulRider commented Jan 27, 2019

Release Type: Official Release

Version: 3.0.0.7

Platform(s): Windows, other platforms not tested

Describe the bug
Sound effects have a click at the end of the clip, audio fine on builds in 3.0.0.6, only occurs on builds in 3.0.0.7.

To Reproduce
Steps to reproduce the behavior:

  1. Add a sound effect with a short wav (1s length)
  2. Build project, deploy and programmatically play the sound.
  3. The sound will click when it reaches the end

Expected behavior
The sound to play without clicking.

Screenshots
N/A

Log and callstacks
N/A

Additional context
I've tried reimporting the audio, setting the compressionRatio to 1, and still the issue occurs. I can't record audio of the difference to submit, but I do have two version of my project, one built in 3.0.0.6 with good audio and the following built in 3.0.0.7 with the click issue.

The tiny example demos however are each over the 10mb limit of this platform. I can be contacted on discord to supply them via an alternative method. They come to a combined 57mb.

This is possibly related to the previously closed android audio issue of which I copied most of this issue log:
#235

@SoulRider SoulRider added the bug label Jan 27, 2019
@xen2 xen2 added the area-Audio label Jan 28, 2019
@guygodin

This comment has been minimized.

Copy link

@guygodin guygodin commented Mar 6, 2019

I am still experiencing the same issue with clicks at the end of sounds with 3.0.0.8 on Android FYI

@ryancheung

This comment has been minimized.

Copy link

@ryancheung ryancheung commented Apr 6, 2019

I've got the same issue.
Xenko version: nuget 3.1.0.1-beta02-0543
Test sound file:
103.zip

@xen2 could u have the spare time to fix this?

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
4 participants
You can’t perform that action at this time.