Skip to content
igekereső bookmarklet
Branch: master
Clone or download
Fetching latest commit…
Cannot retrieve the latest commit at this time.
Permalink
Type Name Latest commit message Commit time
Failed to load latest commit information.
LICENSE
README.md
igekereso.html
igekereso_alap.css
igezopopup.js
reforbit.js

README.md

igekereső

igekereső bookmarklet

Pár példa, hogy az API, ami kiszolgálja a bookmarkletet milyen formátumokat tud azonosítani:

1Móz 1:2 1Móz 1:1,3,5 1Móz 1,2-4 1Móz 1.2-2.25 1Móz 1,2 1Móz 1:3; 3:5 1Móz 1:2-2:25 1Móz 1:1,7-10 1Móz 1.2 1Móz 1:2-4 1Móz 1,2-2,25

pl.: http://online-biblia.ro/igekereso.php?igehely=1Moz+1,3;+2,1;+3,6-8

Ez nem azt jelenti, hogy a bookmarklet ennyi féle formátumot alakít linké, az API tudja ezeket, a linké alakító js csak részben, ezért is tettem fel. A fel- ismerést a reforbiter.js fájlban a regexp-ek javításával lehet (tenni #1). A bonyolultabb formátumoknál pedig valahogy OSIS formátumban kéne átadni az ige- helyet (tenni #4).

Ezen kívül lehet használni az API "gépnyelvét", ami OSIS formátumhoz igazodik (http://www.bibletechnologies.net/). Erre egy példa:

online-biblia.ro/igekereso.php?igehely=1mozes.1.2-1mozes.1.3&osis=true&title=cím

A példából megfigyelendő, hogy használható a "title" paraméter saját cím megadására.

Az igehelyként felismert részek kapnak egy "igehely" osztályt (class), tehát a megjelnítése saját stílusra szabható. Alapból az oldal anchor stílusát használja.

A felugró ablak stílusán szívesen veszem az egyszerűsítést szépítést (tenni #2), egyelőre nem lehetséges js változóból/egyszerűen stílust váltani (tenni #3). Az igekereső által használt html tagok közszemlére vannak bocsájtva, lehet ajánlani jobb css-t vagy akár html markup javításokat, stb.. (tenni #2)

Két lépésben építheted be egy honlapba (így nem kell bookmarklet-et nyomogatni):

  1. A weboldalnak a <head> és </head> részei közé másold a következő két sort: <script type="text/javascript" src="igezopopup.js"></script> <script type="text/javascript" src="reforbit.js"> </script> Ezt a beágyazását a népszerűbb tartalomkezelőkben a következő helyen találod: Wordpress/wp-content/themes/sablon/header.php Joomla/templates/sablon/index.php Drupal/themes/sablon/page.tpl.php

  2. A két js-et helyezd ugyanabba a könyvtárba ahol az előző lépésben a módosítás történt.

Az igekereso.html és igekereso_alap.css csak szerver oldalon szükségesek, a felugró iframe elkészítéséhez és stílus szabásához.

Inspirációs linkek a tovább fejlesztésre:

A feljegyzett 4 tennivaló után elmondhatnánk, hogy sikerült összehozni egy érett igekeresőt! Ha ezt te is szívesen látnád, láss hozzá :-)

You can’t perform that action at this time.