Permalink
Commits on Apr 13, 2016
  1. Merge pull request #1399 from petehayes102/zauth-certmeta

    Fix implicit conversion error for some platforms
    hintjens committed Apr 13, 2016
  2. Merge pull request #1397 from rgbkrk/dep-check

    Problem: userland needs bindings install
    hintjens committed Apr 13, 2016
  3. Merge pull request #1395 from rgbkrk/export-constants-and-bindings

    Problem: index.js should export constants + native
    hintjens committed Apr 13, 2016
  4. Problem: [nodejs] need to export constants

    Solution: add an index.js
    
    Note: solution does not work, yet.
    hintjens committed Apr 13, 2016
Commits on Apr 12, 2016
  1. Merge pull request #1392 from petehayes102/zframe-meta

    zframe_meta API update
    hintjens committed Apr 12, 2016
  2. Merge pull request #1391 from petehayes102/zframe-meta

    Fix issues with previous zframe_meta PRs
    hintjens committed Apr 12, 2016
  3. Problem: [nodejs] socket set option API was missing

    Solution: fixed in zproject, was skipping all void methods.
    hintjens committed Apr 12, 2016
Commits on Apr 9, 2016
  1. Problem: nodejs zsock constructor takes magic numbers

    Solution: use map values to accept strings as well
    hintjens committed Apr 9, 2016
  2. Problem: NodeJS binding can't do Hello World

    Solution:
    
     - add sockish type to API models
     - add support for this in zproject nodejs target
     - add test_binding.js example for Hello, World
    hintjens committed Apr 9, 2016
  3. Problem: introduced some compile errors

    Solution: fixes in API models and source
    hintjens committed Apr 9, 2016
  4. Problem: 'src' argument is inconsistent with other classes

    In general we use 'data' and 'size' consistently.
    
    Solution: use 'data' instead of 'src' for pushmem and addmem.
    hintjens committed Apr 9, 2016
  5. Problem: zsock constructor is not nice for bindings

    It's nicer to let users pass names like 'sub' when creating a
    new socket.
    
    Solution: add 'map' values to argument, for optional use by a
    binding target in zproject.
    hintjens committed Apr 9, 2016
  6. Problem: API models do not identify socket arguments

    Solution: use new 'sockish' type from zproject
    hintjens committed Apr 9, 2016
  7. Problem: support for RADIO/DISH is incomplete

    Solution: add to zsys_sockname () and clean up comment in zsock.c
    hintjens committed Apr 9, 2016
Commits on Apr 5, 2016
  1. Merge pull request #1383 from opedroso/WIN_CRLF_REGEN

    Problem: CZMQ not built using lastest ZPROJECT gsls
    hintjens committed Apr 5, 2016
Commits on Apr 4, 2016
  1. Problem: rebuilt packaging with old zproject

    Solution: regenerate with latest master
    hintjens committed Apr 4, 2016
  2. Problem: packaging is out of date (zproject has evolved)

    Solution: regenerate it all.
    hintjens committed Apr 4, 2016
  3. Problem: title for zconfig & zdigest had redundant class name

    Solution: remove these, for consistency with other classes
    hintjens committed Apr 4, 2016
  4. Problem: can't access CZMQ from NodeJS

    Solution: first attempt at a generated binding.
    
    Note that it's incomplete. Specifically if anyone knows how to return
    wrapped object types from a method (e.g. a zframe from zmsg_pop), that'd
    be helpful.
    hintjens committed Apr 4, 2016
  5. Problem: zdigest_update takes mutable buffer

    This should be const, as zdigest does not want to modify the data.
    
    Solution: do not use mutable attribute on this argument.
    hintjens committed Apr 2, 2016
  6. Problem: when returning buffer, need to specify size

    Otherwise binding generators can't generate a proper copy
    for data buffers. The syntax is:
    
        <return type = "buffer" size = "32" />
    
    for constant buffer sizes, and
    
        <return type = "buffer" size = ".size" />
    
    for classes that have a "_size" method to report the actual size.
    hintjens committed Apr 2, 2016
  7. Problem: API returning mutable types for constants

    In several places the API was returning mutable types for char * and
    byte * properties that should not be mutable.
    
    Solution: define these as immutable and fix code usage.
    hintjens committed Apr 2, 2016
Commits on Mar 16, 2016
  1. Renamed 'zocket' to 'socket' for legibility

    hintjens committed Apr 13, 2016
  2. Minor doc fix

    hintjens committed Mar 4, 2016
  3. Problem: passes null pointer on interrupt (#1374)

    Solution: do nothing, when interrupted
    
    Fixes #1374
    hintjens committed Mar 16, 2016
Commits on Mar 3, 2016
  1. Problem: zlist_sort does not work according to docs

    The docs say this does an ASCII sort but in fact it does not,
    and it won't work unless you pass a comparison function. This
    is over-design for 90% of cases.
    
    Solution: extend API slightly so that a NULL comparison function
    gets treated as "strcmp", giving the desired effect for most
    simple cases.
    hintjens committed Mar 3, 2016
Commits on Mar 2, 2016
  1. Problem: libuuid dependency is fragile and unnecessary

    CZMQ doesn't even need this, it can generate its own UUIDs.
    We may need a way to add optional packages that aren't
    dependencies and aren't detected (like libsodium in libzmq).
    
    Solution: remove libuuid dependency
    hintjens committed Mar 2, 2016
Commits on Feb 29, 2016
  1. Problem: enums are over-engineered in zproject API language

    Solution: replace with simple integer constants. This does not break
    the ABI as enums are integers, to the compiler. Any applications
    using the enum types will break. Sorry.
    hintjens committed Feb 29, 2016
Commits on Feb 28, 2016
  1. Problem: zmsg_encode/decode have weak API

    Solution: instead of passing data+buffer as two pieces, work with
    zframe objects.
    
    Fixes #1300
    hintjens committed Feb 28, 2016
  2. Problem: zarmour_decode returns value by reference

    This is a fuzzy return mechanism which does not map cleanly to
    higher-level semantics.
    
    Solution: return a single zchunk instead of data + size by value.
    hintjens committed Feb 28, 2016
Commits on Feb 27, 2016
  1. Problem: API files still use old .xml extension

    Solution: rename to .api and regenerate project
    hintjens committed Feb 27, 2016
Commits on Feb 22, 2016
  1. Problem: specify NuGet target options

    Needs zproject 1.1.0 or higher
    hintjens committed Feb 22, 2016
Commits on Feb 18, 2016
  1. Problem: node.js defines ssize_t as intptr_t

    This causes errors due to CZMQ defining it as long long.
    
    Solution: use node.js typedef and guard it with _SSIZE_T_DEFINED
    hintjens committed Feb 18, 2016
  2. Problem: packaging is out of date

    Solution: regenerate via zproject
    hintjens committed Feb 18, 2016
  3. Problem: CHECK_PRINTF style doesn't work on Windows

    We need the same EXPORT macros on both instances of the prototype.
    
    Solution: fixed in zproject, regenerated here
    hintjens committed Feb 18, 2016