New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

OSX docking issue: multiple docked windows instances + crashes #498

Closed
Jeff0S opened this Issue Jul 8, 2014 · 24 comments

Comments

Projects
None yet
1 participant
@Jeff0S
Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From jeffos...@gmail.com on August 02, 2012 21:11:17

From http://forum.cockos.com/showpost.php?p=1009804&postcount=1477 _____________________

I have a problem with Region Playlist: On MAC OSX 10.7.4, newest reaper pre 64bit
newest SWS prerelease

If the Region Playlist is docked I can´t close the Playlist anymore after opening it.
Closing adds another docked playlist.
So after trying to close a region playlist for say 5 times I end up with 6 docked Region Playlists.
I can the one Playlist with clicking the little x. After trying to close another PL Reaper crashes.

All this doesn´t happen when open/closing a non-docked Playlist.

Thanx Wolfger

Original issue: http://code.google.com/p/sws-extension/issues/detail?id=498

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From jeffos...@gmail.com on August 02, 2012 12:16:13

can't repro here (osx lion reaper64). this is a weird one..

please Wolfger can you:

  1. attach or copy/paste the osx crash dump here?
  2. attach you reaper.ini file here (or copy/paste the FULL content of its "[sws]" section here
  3. then remove the entire "[sws]" section from that ini file => does it fix the issue? (please, make sure you have done 2) first!)

thank you in advance!

Status: Investigating

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From swstim on August 02, 2012 12:26:10

Cc: wolfg...@hotmail.com

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From wolfg...@gmail.com on August 02, 2012 13:10:49

As requested her are the attached files.
I removed the [SWS] swection from the ini file --> same problem.
It only happens when Region Playlist Window is docked. I can´t open close RPL anymore via the menu or key command. I can´t remember which prerelease this started to happen. Maybe some weeks ago.
i also attached a screenshot with multiple RPL docked.

Attachment: reaper crashlog.rtf reaper.ini Bildschirmfoto 2012-08-02 um 21.57.35.png

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From jeffos...@gmail.com on August 03, 2012 02:14:25

Many, many thanks for all the detaile, Wolfger! I really appreciate it!!

Unfortunately I still can't repro (tried hard) even when I use your attached REAPER.ini. No prob here on 32/64bit on OSX, Win XP and Win7..

Your inputs show that there is something deepely wrong here and the crashlog you have posted confirms that too!

I have more Qs for you (sorry to bug you about that, and thanks in advance for hanging on!) :

  • please, can you list the files you have in ~/Library/Application Support/REAPER/UserPlugins/ ? (this issue smells like a duplicated sws.dylib..)
  • you can repro this issue with any SWS/S&M dockable window, right?
  • did you use the brand new close button (that appeared in v4.216pre) on docked view's tab? if so, do you still repro the issue with the last official REAPER version v4.25 (<- on a sidenote, reporting bugs based on bleeding edge REAPER pre-releases is always a bit complicated to investigate for us..)

@tim: if you read this/have a moment, can you try to repro on your end?

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From wolfg...@gmail.com on August 03, 2012 04:54:06

OK, I did a complete clean install with REAPER 4.25 official release.
Problem still exists.

  1. I only have newest SWS 2.3.02 reaper_sws.dylib in the user plug in folder
  2. I can repro this issue with other SWS dockable windows, track manager for example.(did not try all)
  3. if several SWS docked wiindows opened I can close the first one with the little x button, trying to close another one reaper crashes.

I attached reaper.ini of the clean install reaper folder and the crashlog of the clean install reaper 4.25 crashing.

thamx for taking care, wolfger

Attachment: reaper.ini new crashlog.rtf

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From jeffos...@gmail.com on August 03, 2012 04:59:45

THANKS!

I have not yet brainstormed you last inputs here.. just a quick post to let you know that I am levaing for a couple of weeks (so do not worry if you do not see any progress about that in the coming days!). We'll sort this out!
Jeff

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From jeffos...@gmail.com on August 03, 2012 05:14:03

Summary: OSX docking issue: multiple docked windows instances + crashes

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From wolfg...@gmail.com on August 03, 2012 05:16:11

No problem, I´m leaving for holidays tomorrow too.

Meanwhile I made a clean install of the oldest reaper and SWS extension I have laying around which is Reaper 4.23pre18 and SWS 2.2.0.14 and the problems are the same. No idea why I didn´t realize this one earlier, hhmm.
My workaround meanwhile is closing the docked window via srceenset recall.

Have a good time,
wolfger

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From jeffos...@gmail.com on August 21, 2012 12:32:37

Issue 503 has been merged into this issue.

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From jeffos...@gmail.com on August 21, 2012 12:50:29

ok, some progress..
Weird, indeed: I can now repro on OSX (on both 32&64-bit) -BUT- only when using the stock SWS v2.3.0.2. When I use the one I build/compile (w/ sws patched WDL) locally here, no bug, everything is ok (that's why I could not repro in a first time..).

So, this looks like a build issue and I somehow have a fix since mine is OK...

Cc: greg.so...@gmail.com

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From swstim on August 21, 2012 12:54:32

Weird, indeed. I will have to take a look on my build machine and see if I can repro it there...

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From jeffos...@gmail.com on August 21, 2012 12:57:55

hi Tim! Unfortunately, my working OSX project is not the stock one: base SDK 10.7, project migrated to XCode4 and I build fat binaries but I had to drop PPC support here. Let me know if that project can help though!

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From greg.so...@gmail.com on August 22, 2012 11:31:35

any word on this issue? If a fix doesn't seems likely in the near future, can you tell me which version to roll back to that will avoid this.

thanks

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From swstim on August 22, 2012 11:38:49

I haven't had a chance to look. If I don't get it fixed tonight it will be several days before I will have a chance again.

I don't know how far back you have to go, but it's before 2.2.0.14 per wolfger above. Try 2.2.0.2 if you like, http://www.standingwaterstudios.com/reaper/2.2.0/sws_osx.dmg

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From greg.so...@gmail.com on August 22, 2012 14:46:36

cool, thanks man

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From swstim on August 22, 2012 21:47:39

Wolfger, Greg: I've had a chance to check it out, please try: http://sws-extension.googlecode.com/files/sws_2.3.0.3.dmg I've tested what I can and it seems to be much better, but if you could give it a shot before I post a general release I'd appreciate it.

Status: Fixed
Labels: -Priority-Medium Priority-Critical

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From greg.so...@gmail.com on August 22, 2012 22:03:44

Just checked it out, and some things are better - opening the resources with actions\toolbars no longer creates multiple empty resource windows - so that's good

though when I tried to drag the resource window (that is docked in the main window) to a floating position, it still crashed -

I've attached the report -

thanks for checkin this out -

G

Attachment: REAPER_2012-08-22-215934_Greg-Lostraccos-Mac-Pro.crash

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From greg.so...@gmail.com on August 22, 2012 22:06:13

also, before, when renaming slots, I could not exit the dialogue - that is fixed now

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From swstim on August 22, 2012 22:30:19

Greg, thanks for checking. I can't reproduce the second crash on my system. I will come back to it later; for now it's bedtime! Glad to hear it's mostly working though.

Status: Started

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From greg.so...@gmail.com on August 22, 2012 23:21:04

Hey Tim,

i haven't been able to reproduce that crash either - it happened (so far) only the first time I did that. Maybe it just had to clear through some cyber-cobwebs from the previous build.

Tried a bunch more times and no crashes - so........I'll keep an eye out for it, but as of now it seems to be a non-issue

right on man, thanks a ton, good work!

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From wolfg...@gmail.com on August 23, 2012 01:13:07

everything seems to be working ok over here!!
Didn´t have a lot of time it to check out though.
Thanx for taking care.
wolfger

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From jeffos...@gmail.com on August 23, 2012 02:20:19

v2.3.0.3 fixes things here too, great!
note: could not repro gwok's new crash either (and it was not a sws one according to the crash log..)

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From jeffos...@gmail.com on August 30, 2012 12:20:37

Status: Fixed

@Jeff0S

This comment has been minimized.

Member

Jeff0S commented Jul 8, 2014

From greg.so...@gmail.com on August 30, 2012 15:45:34

just wanted to confirm - no problems at all since the build :)

thanks again!!!

@Jeff0S Jeff0S closed this Jul 8, 2014

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment