Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Qgis server 3.10.3 issues #1555

Closed
loic74 opened this issue Mar 6, 2020 · 9 comments
Closed

Qgis server 3.10.3 issues #1555

loic74 opened this issue Mar 6, 2020 · 9 comments

Comments

@loic74
Copy link

loic74 commented Mar 6, 2020

Since Ubuntu 16.04 -> 18.04 upgrade and Qgis server 3.4 -> 3.10 upgrade, I have stange issues with Lizmap and Qgis Server.

  • With a 3.4.3 project on 3.10.3 server: When any group as layer is checked or when no layer is checked, layers printed are always default visible (checked) layers of the Qgis project ! When layers checked aren't a "group as layer", the print export is correct.

  • Project saved with Qgis 3.10 are not showned correctly (endless loading) :
    Qgis server returns <ServiceException code="Error"> Server Error ! </ServiceException>
    Lizmap logs show: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 500 Internal Server Error /var/www/lizmap_3.3.4/lizmap/modules/lizmap/classes/lizmapProxy.class.php 240
    Qgis server logs show: mod_fcgid: error reading data, FastCGI server closed connection and End of script output before headers: qgis_mapserv.fcgi

Thanks for your help ;-)

  • Lizmap version: 3.3.4 (or 3.3.2)
  • QGIS Server version: 3.10.3
  • QGIS Project version: 3.10.3
  • OS : Ubuntu 18.04
@loic74 loic74 added the bug label Mar 6, 2020
@gisgogo
Copy link

gisgogo commented Mar 6, 2020

Hi, the same problem.

@nboisteault
Copy link
Member

nboisteault commented Mar 9, 2020

@loic74 : For the first point about print, does it work as expected when you update the 3.4 project to 3.10 ?

@loic74
Copy link
Author

loic74 commented Mar 9, 2020

@nboisteault Don't know. 3.10 projects just don't work (2d point)

@rldhont
Copy link
Collaborator

rldhont commented Mar 9, 2020

@loic74 can you find the QGIS Server log and provide the log for only 1 WMS GetCapabilities request?

@gisgogo
Copy link

gisgogo commented Mar 12, 2020

Hi, the same problem. After update qgis server 3.4. to 3.10. version, Layer at group + normal layer not print group layer. Only normal layer. When I off normal layer, group layer is printable.
Lizmap version: 3.3.4 (or 3.4.0.pre)
QGIS Server version: 3.10.3
QGIS Project version: 3.4. and 3.10.3
OS : Ubuntu 18.04
You can test it on my project
https://gisland.eu/mapserver/index.php/view/map/?repository=chudenice&project=pasport_komunikaci
Thanks, Michal

@loic74
Copy link
Author

loic74 commented Mar 13, 2020

@loic74 can you find the QGIS Server log and provide the log for only 1 WMS GetCapabilities request?

Sorry, but I had to restore a backup because it was a production server. Since then, I was able to get a test server. So I installed Qgis Server 3.10.3, with Nginx this time, and the latest version of Lizmap. I saved the project with the latest version of the plugin, and I still have the same problem: the printed layers are not correct (as in my previous post).

@rldhont
Copy link
Collaborator

rldhont commented Mar 13, 2020

It is QGIS Server issue.

Can you open an issue in https://github.com/qgis/QGIS/ then referenced it here ?
I will assigned it to me.

Thanks

@loic74
Copy link
Author

loic74 commented Mar 16, 2020

@rldhont

Of course: qgis/QGIS#35107

Thanks

@rldhont
Copy link
Collaborator

rldhont commented Jul 6, 2020

Fix by qgis/QGIS#37425 in QGIS Server version 3.10.8. This version will be available the July 17th 2020

@rldhont rldhont closed this as completed Jul 6, 2020
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
Development

No branches or pull requests

4 participants