Skip to content
develop
Switch branches/tags
Code

Latest commit

 

Git stats

Files

Permalink
Failed to load latest commit information.

Felles Front End i SpareBank 1

Build Status Coverage Status

Dette repositoryet inneholder designdokumentasjon, teknisk dokumentasjon, og kode for SpareBank 1 sitt designsystem og implementasjonen av det - Felles frontend (FFE).

Designer?

Designsystemet er i stadig endring. Bruk fagleder og miljøet rundt deg for å holde deg oppdatert og forbedre designsystemet til å passe dine behov.

Kom i gang

Ta kontakt med faglederne (heidi.stolen@sparebank1.no eller siri.corneliussen@sparebank1.no), så hjelper de deg med tilgang til Verktøykassa til Figma.

Verktøykassa blir oppdatert av faglederene ved endringer eller når nye ting legges til. Endringene annonseres enn så lenge via interne kanaler - spør fagleder, så blir du pekt i riktig retning for å få med deg disse beskjedene 👍

Har du en idé til en forbedring eller et nytt konsept? Så bra! 🎉 Snakk om den med kollegene dine i fagforumet, så blir det en felles vurdering om idéen tas inn i designsystemet. Derfra blir det til at Verktøykassa oppdateres, så åpnes et issue her på Github så en utvikler kan plukke oppgaven og gjøre endringen i FFE.

Utvikler?

Skal du bruke FFE for første gang? Se på dokumentasjonen under Kom i gang 📖

Resten av denne READMEen hjelper deg med å komme i gang med utvikling på selve designsystemet og pakkene som finnes her.

Kom i gang

Klon ned repoet, og kjør npm install. Dette vil installere alle dependencies for alle pakker, så du kan begynne kjøre opp alt lokalt. Når denne kommandoen er ferdig, kan du kjøre følgende kommandoer fra rotpakken:

npm start       # Starter en lokal server på localhost:6060
npm test        # Kjør alle tester for alle pakker
npm run lint      # Lint alle pakker
npm run build     # Bygg alle pakker
npm run build:all   # Bygg alle pakker og dokumentasjon

Hvordan ser jeg hva som er nytt?

For å holde tritt med nye versjoner kan vi anbefale npm-check-update. Med det installert kan du kjøre kommandoen ncu i prosjektet ditt og få en oppsummering av hvilke pakker som har fått nye versjoner. Du kan også få en slags oversikt over nye versjoner ved å se på Git tags. Hver release får sin egen tag på formatet pakkenavn@versjon.

Hver pakke har sin egen CHANGELOG.md, for eksempel denne for ffe-core. Følg med der for å få oversikt over nye features, bugfixer, og breaking changes.

Bidra!

Vi oppfordrer alle, både rutinerte og ferske, til å opprette issues, sende inn pull requests og kommentere på andres bidrag. Ta en titt på CONTRIBUTING.md for hvordan du går frem.

Licenses

 • Source code is licensed under MIT
 • The MuseoSans fonts are licensed separately. See LICENSE-fonts.md.